Crysis 3

crysis-3Kada je Crytek objavio prvi Crysis čitavo tržište video igara bilo je uzburkano zbog, do tada, retko viđenog kvaliteta grafike koji je ova igra pružala, na osnovu ovog uspeha kompanija Crytek je postala veoma poznata na tržištu video igara, a solidna grafika, kojom se Crysis mogao pohvaliti, postala je glavni adut ove kompanije.

Kao i njegovi prethodnici, Crysis i Crysis 2, i Crysis 3 se može pohvaliti grafikom od koje zastaje dah. Teksture kao i modeli su veoma visokog kvaliteta, takođe i animacije modela su kvalitetno odradjene.

Ni efekti, koji čine veoma bitan element grafike, ne zaostaju, eksplozije su tečne, detaljne i veoma dobro odrađene, efekat probijanja svetlosti kroz oblake ili prasinu je takođe solidno odrađen, voda i senke takođe izgledaju veoma realistično.

crysis-3-1

Kao i grafika i simulacija fizike je veoma dobro odrađena, eksplozije se realistično simuliraju i utiču na druge objekte u blizini.

crysis-3-2

Veštačka inteligencija je, u odnosu na Crysis 2, unapređena tako da protivnici ređe biraju čudna mesta za zaklon, mada i dalje, u nekim retkim slučajevima, to čine.

crysis-3-3

Što se tiče same igre, može se reći da Crysis 3 odstupa od klasične pucačine jer pruža igraču mogućnost da bira način na koji će rešiti zadatke, igrač može pokušati da ostane tih i neuočljiv ili da upotrebi svu raspoloživu vatrenu moć kako bi došao do cilja, u oba slučaja posebne sposobnosti, koje daje odelo kojim je igrač opremljen, su od ključnog značaja, u Crysis 3 ih ima dve, jedna je nevidljivost koja predstavlja savršen izbor za igrače koji više vole da se šunjaju i ostanu neotkriveni, dok druga sposobnost igraču daje veću otpornost na neprijateljsku vatru, u bilo kom trenutku moguće je koristiti samo jednu od ovih sposobnosti i to u određenom vremenskom periodu, tako da pravovremena upotreba ovih sposobnosti predstavlja osnovnu strategiju u Crysis 3.

Pored ove dve aktivne sposobnosti tu je i mogućnost skeniranja prostora pomoću vizira čime se obeležavaju protivnici i bitni objekti i tako ostaju trajno vidljivi, takođe postoji i mogućnost  "hakovanja" protivničke opreme čime se ova oprema okreće protiv protivnika.

Tokom igre moguće je odabrati neke dodatne pasivne sposobnosti od kojih u svakom trenutku mogu biti odabrane ukupno četiri.

crysis-3-4

Od, u igri, prisutnog naouružanja najzanimljivij je luk koji zajedno sa nevidljivošću čini neverovatnu kombinaciju koja daje mogućnost potpune prikrivenosti tokom izvršavanja zadatka. Još jedna zanimljivost vezana za luk je i to što ga je u toku igre moguće modifikovati i nadograditi.

crysis-3-5

crysis-3-6

Priča igre se nastavlja na  Crysis 2, glavni lik, Prophet, se, nakon 24 godine, vraća u Njujork gde zatiče čitav grad zatvoren ispod kupole čija je svrha, navodno, da zaštiti stanovništvo od preostalih Ceph snaga, u stvarnosti svrha ovih kupola nije zaštita stanovništva već pokušaj C.E.L.L. korporacije da zavlada svetom. Pored toga što je čitav grad zatvorenom pod kupolom, grad je pretvoren i u džunglu, takođe, svaki od sedam segmenata grada predstavlja specifično okruženje sa prepoznatljivim i jedinstvenim karakteristikama.

Pored toga što je Crysis 3 moguće igrati samostalno, on podržava i multiplayer. Multiplayer će posedovati nekoliko modova od kojih je, verovatno, najzanimljivij "Hunter"  mod u kom jedna mala grupa igrača ima za cilj da ukloni protivnički C.E.L.L. tim pre nego što istekne vremensko ograničenje.

crysis-3-7

crysis-3-8

Iako Crysis 3 pojedine igrače neće zadovoljiti pričom ili akcijom koju nudi, sa aspekta grafike je sigurno da ne može ostaviti ravnodušnim ni najzahtevnije igrače.

Crysis 3 će biti dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3 platformi posle 22. februra 2013.

Iako će Crysis 3 biti dostupan i na konzolama, pravi kvalitet grafike ove igre jedino će biti uočljiv na računarima novije generacije.

Neophodna konfiguracija:

  • Procesor: Pentium Dual Core E6600 3.06GHz
  • Grafička kartica: GeForce GT 630 1GB DDR3    
  • RAM memorija: 2 GB

Preporučena konfiguracija:

  • Procesor: Core i3-530 2.9GHz
  • Grafička kartica: GeForce GTX 560
  • RAM memorija: 4 GB

Poželjna konfiguracija:

  • Procesor: Core i7-2600K 4-Core 3.40GHz
  • Grafička kartica: GeForce GTX 680
  • RAM memorija: 8 GB

Komentari  

 
3
0
# Igor 12-02-2013 22:28
Biće ovo veoma dobra igra, jedva čekam da izađe!!!
Odgovori
 
 
2
1
# Crytek 12-02-2013 22:38
Takođe čekam ovu igru, mislim da će kao i svaki put grafika biti iznad proseka, mašina je spremna da podrži sve na ultra :D
Odgovori
 
 
6
0
# Vladimir 12-02-2013 22:38
Biće dobro al' na čemu ja ovo da igram...
Odgovori
 
 
1
1
# Coa 12-07-2013 00:12
Ubedljivo najbolja igrica ikad napravljena za mene,steta sto nemam dobar PC da je pokrenem :)
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167