Far Cry 3

far_cry_3Usamljeni tropski arhipelag smešten negde na ivici Indijskog i Tihog okeana predstavlja pravi raj za opuštanje i uživanje u prirodnim lepotama karakterističnim za tropske predele, ipak, dodajte toj prirodnoj lepoti pleme starosedelaca, pirate, i nekoliko mentalno nestabilnih osoba i dobićete pravi pakao, dobićete ostrva Rook.

Ovakav opis ostrva Rook je dovljan da otera sve potencijalne turiste, ali očigledno da to nije bio slučaj sa Jason-om Brody-em i njegovom družinom koja je baš u ovim ostrvima videla savršenu turističku destinaciju, ipak njihova odluka da se upute baš na ova ostrva će ih skupo koštati i njihov savršeni odmor će biti pretvoren u borbu za opstanak kada ih grupa pirata, koju predvodi Vaas, bude kidnapovala.

 

far_cry_3_1

Tokom ove borbe za opstanak Jason će pored oslobađanja svojih prijatelja kao, nametnuti, cilj imati i oslobađanje ostrva od pirata i ostalih nedaća koje ugrožavaju lokalno stanovništvo, a kako bi ove ciljeve ostvario moraće da ovlada veštinom preživljavanja na ostrvu i sklopi savez sa prijateljski nastrojenim stanovništvom.

far_cry_3_2

Sve ovo u početku deluje na jednu standardnu priču za video igru, ali ono što Far Cry 3 čini različitim jesu neverovatni likovi koji su uključeni u priču, npr. Vaas, vođa pirata koji se bavi terorisanjem lokalnog stanovništva, trgovinom belim robljem i trgovinom psihoaktivnim supstancama, ne predstavlja samo pretnju po one koji mu se suprotstave, nego i po one koji su uz njega, on je jednostavno nepredvidiv i spreman je na sve, tokom igre Jason će postati njegova glavna meta i opsesija, pored njega tu su i Buck, koji je na ostrvo došao kako bi uživao u mučenju drugih, kao i Hoyt koji je zapravo glavni uzrok patnje na Rook ostrvima. Sem ovih neprijateljski nastrojenih likova tu je i mali broj prijateljskih likova kao što su Citra, Dennis i doktor Earnhardt koji će biti od pomoći u toku oslobađanja ostrva. Svi ovi likovi imaju jednu zajedničku osobinu, svi su donekle ludi, čak će i sam Jason tokom svog boravka na ostrvu početi da gubi razum i da se pretvara u ono što su stanovnici ostrva Rook davnih dana postali.

Vaas: "Did I ever tell you the definition of insanity?"

Pored izvanrednih likova i solidne priče, Far Cry 3 se može pohvaliti i odličnom grafikom zahvaljujući kojoj čitavo ostrvo izdgleda neverovatno realistično. Svi modeli su veoma detaljni počevši od terena, preko vegetacije pa sve do životinja i ljudi, animacije ljudi i životinja su tečne i verodostojne, efekti kao što su eksplozije ili delovanje psihoaktivnih supstanci su neverovatno dobro odrađeni, takođe i fizika se realistično simulira, za šta je najviše zaslužan Dunia 2 Engine koji Far Cry 3 koristi.

far_cry_3_3

Što se same igre tiče ona se sastoji iz single player i multiplayer moda. Single player mod prati prethodno navedenu priču smeštenu u potpuno otvorenom svetu, ovo znači da je od samog početka igre moguće biti na bilo kom mestu na ostrvu i da nema ograničenja u kretanju, kako je ostrvo prilično veliko u igri su prisutna i vozila pomoću kojih je moguće dosta brže kretanje, takođe Far Cry 3 poseduje i fast travel opciju pomoću koje je moguće trenutno premeštanje sa jednog dela ostrva na drugi deo. Ostrvo pored prijatlejski nastrojenog stanovništva nastanjuju i pirati i divlje životinje koje predstavljaju pretnju po igrača, za borbu protiv njih Jason na raspolaganju ima 39 različitih oružja koja je moguće modifikovati i nadograditi.

far_cry_3_4

Tokom igre Jason, odnosno igrač, će napredovati i sticati nova iskustva pomoću kojih će moći da unapredi svoje veštine i poveća svoje šanse za opstanak.

Širom ovog ostrva nalaze se i bitna mesta kao što su npr. naselja, radio tornjevi koje možete aktivirati i koristiti za navigaciju po ostrvu, punktovi koje je moguće osloboditi, nakon što su oslobođeni ovi punktovi se mogu koristiti kao fast travel lokacije, zatim lovišta na kojima se mogu naći razne životinje i biljke koje su glavni izvor sastojaka od kojih se može napraviti veliki broj korisnih stvari, ove sastojke je moguće i prodati, pored ovih očiglednih mesta na ostrvu se nalaze i neka skrivena mesta koja igrač može otkriti detaljnim pretraživanjem ostrva.

far_cry_3_5

Multiplayer mod je podaljen na dva dela, standardni multiplayer mod i co-op mod u kom do četiri igrača mogu iskusiti potpuno odvojenu kampanju čija radnja je smeštena šest meseci pre radnje singleplayer kampanje i prati pokušaj ove četvoročlane ekipe da povrati svoj novac i osveti se osobi odgovornoj za nestanak novca.

far_cry_3_6

Sve u svemu Far Cry 3 sa svojom izvanrednom grafikom, neverovatnim likovima i zanimljivom pričom, trenutno je, ako ne i najbolja, onda sigurno jedna od najboljih igara ove godine.

Far Cry 3 će 29. novembra 2012. godine postati dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3 platformi.

Neophodna konfiguracija:

  • 2.66 GHz Intel® Core™2 Duo E6700 ili 3.00 GHz AMD Athlon™ 64 X2 6000+
  • 4GB RAM memorije
  • 512 MB sa podrškom za DirectX  9.0c i Shader Model 4.0

Preporučena konfiguracija:

  • Intel Core i3-530 ili AMD Phenom II X2 565
  • 6GB RAM memorije
  • 1024 MB sa podrškom za DirectX 11 i Shader Model 4.0

Poželjna konfiguracija:

  • Intel Core i7-2600K ili AMD FX-4150
  • 8GB RAM memorije
  • 1024 MB sa podrškom za DirectX 11 i Shader Model 4.0

Komentari  

 
1
1
# Coa 12-07-2013 00:16
I ovo je isto jedna od mojih omiljenih igrica,mada i za ovo nemam PC :(
Odgovori
 
 
2
1
# Kenan 06-08-2013 11:06
Meni je pc 42 GB RAM MEMORIJE I INTEL CORE I7
Odgovori
 
 
1
1
# Jeffrey 15-10-2013 20:19
Ja sam ovu igru igrao sa 2GB rama
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167