Hitman: Absolution

Jedan od najpoznatijih plaćenih ubica u istoriji video igara, Agent 47, se ponovo vratio u novom nastavku Hitman serijala koji nosi naziv Hitman: Absolution. Iako je ovaj nastavak bio najavljen još 2007. godine njegov razvoj je počeo tek dve godine kasnije kada su se pojavile i prve nezvanične informacije vezane za priču same igre, dve godine nakon toga, odnosno 2011. zvanično je objavljeno ime igre, Hitman: Absolution, kao i kratak prikaz onoga što bi se moglo očekivati u samoj igri.

 

 

 

 

Hitman: Absolution je, kao i prethodne nastavke, razvila komapnija IO Interactive što obećava dosta u pogledu kvaliteta same igre.

Sa tehničke strane igra je doživela mnoge izmene, Glacier 2 engine, koji Hitman: Absolution koristi, omogućava veoma realistično iscrtavanje grafike zajedno sa svim efektima koji se mogu naći u novijim igrama.

hitman_absolution2

Mehanika igre je takođe promenjena ali je ostala u skladu sa temom igre, glavna izmena u ovom pogledu jeste dodavanje tzv. instinkta pomoću kog se lakše mogu uočiti bitni predmeti, predvideti putanje protivnika ili stopiti sa okolinom, instinkt takođe omogućava i uklanjanje više protivnika u jednom potezu, instinkt se, naravno, upotrebom troši a način njegovog obnavljanja zavisi od odabrane težine igre. Koncept sličan instinktu nije novina i već je viđen u sličnim igrama, kao što su Assassin's Creed ili Splinter Cell, ali pod drugim nazivima.

hitman_absolution3

Ostatak mehanike igre je veoma sličan onom iz prethodnih delova, najveći deo igre se i dalje svodi na šunjanje i tiho uklanjanje meta, mada ovakav pristup nije obavezan, igrač se ipak  dodatno nagrađuje ako ga uspešno primeni.

Što se tiče priče igre, ona je doživela veliki preokret, nekadašnji prijatelji Agenta 47 sada postaju njegovi najveći neprijatelji, Agencija za koju je nekada radio postaće njegov glavni neprijatelj nakon što ispuni njihov zadnji zadatak, tj. nakon što Diana Burnwood bude uklonjena od strane samog Agenta 47, nakon ovoga Agent 47 odstupa od Agencije u pokušaju da ispunu Dajaninu poslednju želju, da zaštiti devojku pod imenom Victoria. Tokom igre Agent 47 će postepeno otkrivati mračnu zaveru u kojoj se našao i prave razloge zbog kojih su Diana i Victoria bežale od Agencije.

hitman_absolution1

Hitman: Absolution poseduje i multiplayer mod koji se dosta razlikuje od standardnih multiplayer modova u drugim igrama, u ovom slučaju multiplayer se svodi na izvršavanje zadataka zadatih od starne durugih igrača, tako da direktnog kontakta sa drugim igračima nema.

hitman_absolution5

Hitman: Absolution je nezaobilazna igra za sve ljubitelje igara u kojima se planiranje i tiho uklanjanje protivnika, bez upotrebe prekomerne sile, nagrađuje, kao i za one koji bi da otkriju još neki detalj o Agentu 47.

Hitman: Absolution će zvanično postati dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3 platformi 20. novembra 2012.

hitman_absolution4

Neophodna konfiguracija:

  • Dual Core procesor sa radnim taktom od 2GHz
  • 2GB RAM memorije
  • Grafička kartica sa 512MB memorije i podrškom za DirectX 10
  • 10GB prostora na hard disku
  • Windows Vista ili  Windows 7 operativni sistem

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167