Minecraft modovi

minecraftMinecraft je jedna od retkih igara koja je uspela da zadovolji cak i najprobirljivije igrače, tajna njenog uspeha sastoji se u tome što je Minecraft mešavina svih žanrova, kao i to što je igra u potpunosti otvorena i ne ograničava igrača u bilo kom smislu. Ipak i pored svoje specifičnosti Minecraft ne bi bio toliko popularna igra da ne postoji velika zajednica igrača koja aktivno ucestvuju u podržavanju i razvoju modova za Minecraft, koji igru, koja se u osnovi svodi na nalaženje resursa, prevljenje raznih predmeta i slaganje blokova, pretvaraju nešto puno više.

Zbog ovog velikog uticaja modova na samu igru u ovom članku smo izdvojili deset najkorisnijih i najzanimljivijih modova za Minecraft.

 

 

10. X-Ray

Kao što i samo ime kaže, ovaj mod ima efekat sličan rendgenu, odnosno uklanja sve nezanimljive blokove kao što su blokovi zemlje ili kamena i prikazuje samo blokove koji sadže rude, blokove lave i blokove vode, ovaj mod je veoma koristan pri pravljenju jedinstvenih Minecraft terena i građevina, u druge svrhe ovaj mod samo oduzima od zanimljivosti igre.

minecraft_mod10

Download

9. BossCraft

BossCraft u Minecraft dodaje nova oružja, novi set oklopa i nekoliko novih, veoma moćnih bića, čija je glavna uloga da služe kao gazde. Ovaj mod je veoma pogodan za one koji žele veći izazov od onog koji pružaju standardna Minecraft bića.

minecraft_mod9

Download

8. TooManyItems

Veoma koristan Minecraft mod koji daje uvid u sve blokove dostupne u igri kao i u sve predmete koji se od njih mogu napraviti, ovaj mod pored toga omogućava i podešavanje vremenskih uslova, težine igre i vremena pomoću jednostavnih tastera koji su ugrađeniu interfejs prikaza inventara. TooManyItems je od velike koristi pri pravljenju Minecraft mapa ili testiranju drugih modova jer pruža jednostavan interfejs za upravljanje svim delvima igre i pristup svim objektima koji su dostupni u igri.

minecraft_mod8

Download

7. Sonic Ether's Unbeliveable Shaders

Ovaj mod se ne bavi samom igrom koliko grafikom igre, njegova glavna uloga je da unapredi skromnu, standardnu, Minecraft grafiku tako što joj dodaje naprednije efekte kao što su dinamične senke i realistično osvetljavanje terena kao i još neke zanimljive grafičke dodatke nedostupne u nedofikovanoj igri.

minecraft_mod7

Ovaj Minecraft mod nije preporučljiv za slabije računare.

Download

6. Mo' creatures

Mo'creatures je mod koji proširuje broj životinja i ostalih bića koja nastanjuju Minecraft svet, pa se tako skromnoj Minecraft kolekciji bića pridružuju i lavovi, tigrovi, zečevi, zmije, ptice, delfini, ajkule, škorpije itd.

minecraft_mod6

Download

5. OptiFine

OptiFine je mod koji proširuje skup grafičkih podešavanja i daje mogućnost finijeg podešavanja grafike. Najveću korist od ovog moda mogu imati korisnici sa slabijim računarima kojima je neophodno da isključe što više grafičkih efekata kako bi igra radila brže, takođe od ovog moda će imati korist i oni korisnici koji teže boljoj grafici od one koju pruža standardni Minecraft jer ovaj mod daje i dodatne opcije koje unapređuju izgled grafike.

minecraft_mod5

Download

4. Rei's Minimap

Jedan od verovatno najkorisnijih modova koji ne ne uvodi nikakve izmene u samu igru, ovaj Minecraft mod daje prikaz mape terena i trenutnu poziciju igrača i na taj način omogućava lakše snalaženje u generisanom svetu, pored toga ovaj mod omogućava i obeležavanje bitnih tačaka tako da garantuje da se nikada nećete izgubiti.

minecraft_mod4

Download

3. Enchanting Plus

Jedana od nezaobilaznih stvari u Minecraftu jeste enchanting, odnosno dodeljivanje magičnih sposobnosti alatkama i oružju po cenu žrtvovanja dela stečenog iskustva. U standardnoj, nemodifikovanoj, igri ovaj proces se najviše svodi na sreću i nadu da će baš najskuplja od ponuđenih opcija doneti i najbolje rezultate, ipak to često nije tako i neretko se dešava da se svo teško stečeno iskustvo u trenutku bespovratno izgubi. Enchanting Plus uklanja sve nedoumice iz ovog prilično nasumičnog procesa tako što otvoreno prikazuje listu svih magičnih svojstava koja je moguće dodeliti određenom predmetu i daje igraču mogućnost da odabere željena svojstva i podesi njihovu jačinu po svojim željama i mogućnostima.

minecraft_mod3

Download

2. Railcraft

Ovaj mod dodaje nove vagone i šine, takođe dodaje i nekoliko specifičnih mašina, kao što je npr. kopač tunela. Pored toga što dodaje nove objekte u samu igru Railcraft modifikuje i način na koji se neki od standardnih objekata prave, npr. šine je sada dosta teže napraviti i one zahtevaju nekoliko posebnih sastojaka koji se dobijaju preradom uobičajenih sastojaka.

minecraft_mod2

Download

1. Tekkit

Tekkit zapravo nije samostalan mod, već skup modova za Minecraft koji u igru dodaju razne mašine, cevi, alate i ostale objekte pomoću kojih se veći deo igre automatizuje. Iako Tekkit u Minecraft unosi dosta novina on ipak ostaje u duhu originalne igre i ne narušava njen tok.

minecraft_mod1

Download

Komentari  

 
29
8
# Nemanja2005 07-03-2013 17:37
Super sajt.
Odgovori
 
 
28
6
# Teodora Raos 07-05-2013 10:36
Hvala puno pomogli ste mi da nadjem mo'creatures mod
Odgovori
 
 
24
5
# Stefan 06-08-2013 18:45
Kako si skinula ae molim te das mi link :D i kako si ga ubacila je imam verziju 1.6.2 i 1.5.2 :)
Odgovori
 
 
16
5
# * Iva Katarina * 16-02-2014 09:34
ja cu dobiti taj mod mislim da je dobar ! ;)
Odgovori
 
 
14
5
# TijanaPopovic 18-07-2013 17:58
Nije fer moj racunar ima Windows XP pa nece da mi radi java a igrica to trazi ocajna sam :(
Odgovori
 
 
21
5
# IT Extreme 19-07-2013 11:05
Java VM možete preuzeti sa http://www.java.com/ nakon što preuzmete i instalirate Java VM moćićete da pokrećete sve Java programe uključujući i Minecraft.
Odgovori
 
 
13
4
# boris 04-08-2013 17:26
extra su modovi
Odgovori
 
 
14
5
# boris 04-08-2013 17:29
extra je rea`s minimaps mod
Odgovori
 
 
18
6
# Katarina S 08-09-2013 12:00
Dugo sam trazila gde mogu da skinem mo'creatures mod!Konacno sam nasla sajt!Hvala sto ste napravili sajt!
Odgovori
 
 
18
5
# * Iva Katarina * 16-02-2014 09:36
ja cu dobiti mo'creatures
Odgovori
 
 
0
0
# vukasin 09-10-2016 14:22
super je mod svicamise
Odgovori
 
 
0
0
# Stefan 21-02-2017 21:10
Ekstra
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167