Need For Speed: Most Wanted

nfs_most_wantedNeed For Speed: Most Wanted je još jedna u nizu NFS igara, razvija je britanska firma Criterion Games koja je razvila i NFS: Hot Pursuit iz 2010. kao i Burnout serijal igara, dok će izdavač biti EA Games.

Novi Need For Speed: Most Wanted nije nastavak prethodnog dela iz 2005. godine, već predstavlja pokušaj kompanije Criterion Games da napravi Most Wanted po svojim kriterijumima, što se lako uočava, jer igra, po nekim stvarima, podseća dosta na Burnout Paradise.

 

 

 

 

Prva velika izmena je u potpunosti otvoren svet, ovo znači da su ograničenja za kretanje skoro nepostojeća, od početka igre moguće je doći do bilo koje tačke u ogromnom gradu u kom je smeštena radnja ove igre.

nfs_most_wanted_1

Druga velika izmena jeste to da je NFS: Most Wanted sada u potpunosti orijentisan na multiplayer, singleplyer mod postoji ali se pravi utisak koji Most Wanted treba da ostavi stiče tokom multiplayer igre.

Singleplayer je veoma jednostavan i svodi se na pobeđivanje u trkama izbegavanje policije itd. kako bi se postigao što veći broj poena (Speed points), na osnovu kog se igrač rangira na Most Wanted listi.

Multiplayer ima sopstvenu rang listu koja radi na sličnom principu.

Tokom igre je prisutan i Autolog sistem koji igračima daje mnoštvo bitnih informacija.

nfs_most_wanted_2

Još jedna izmena, koja se pojedinim igračima možda neće svideti, jeste i to što su, od samog početka igre, svi automobili dostpuni, samo ih je potrebno pronaći i preuzeti.

Sa grafičke strane igra izgleda veoma dobro, modeli i efekti su veoma realistični, za ovo je najviše zaslužan modifikovani Chameleon engine.

Što se tiče fizike igre i ona je poboljšana, i dalje dosta daleko od veoma realističnih simulacija vožnje, ali kako je NFS od uvek bio trkačka igra a ne simulacija, ovo ne predstavlja nikakav problem, i čak doprinosi zanimljivosti same igre.

Kao što je već rečeno igra je pretrpela veliki broj izmena, ali su neke ideje, kao npr. policijska potera tokom trke, i dalje ostale prisutne, neke od izmena su zaista i opravdane i veoma dobre, otvoreni svet dao je i mogućnost otvorenih trka, odnosno, sada više niste ograničeni na određenu stazu, već do cilja možete stići bilo kojim putem i koristiti prečice, kao što bi i činili u pravoj uličnoj trci.

Sa druge strane tu su i izmene koje su uvedene iz Burnout serijala, npr. dodeljivanje poena zbog izuzetnih skokova itd.

nfs_most_wanted_3

I pored svih izmena koje će možda zahtevati kraće privikavanje Need For Speed: Most Wanted predstavlja neizostavnu igru za sve ljubitelje ovog serijala.

NFS: Most Wanted će biti dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, Android i iOS platformi, a u prodaju će biti pušten 2. novembra 2012.

Minimalna neophodna konfiguracija:

  • Windows Vista SP2
  • Dual Core procesor sa radnim taktom od 2GHz
  • 2GB RAM memorije
  • Grafička kartica sa podrškom za DirectX 10.1 i 512MB grafičke memorije.
  • 20GB prostora na hard disku
     

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167