Medal of Honor: Warfighter

medal_of_honor_warfighterMedal of Honor: Warfighter je četrnaesa igra iz Medal of Honor serijala i zapravo je direktni nastavak na Medal of Honor iz 2010. godine, što znači da je radnja, kao i u prethodnom delu, smeštena u modernom dobu i opet prati priče specijalnih jedinica čiji se glavni zadaci odvijaju iza neprijateljskih pložaja.

Inspiracija za veći deo priče igre nadjena je u neki stvarnim događajima u kojima su učestvovale pojedine specijalne jedinice.

 

Najbitnija promena koju je igra Medal of Honor: Warfighter pretrpela jeste izmena engine-a, sada Medal of Honor: Warfighter koristi Frostbite 2 engine, isti engine na kom je zasnovan i Battlefield 3, ovo je omogućilo upotrebu naprednijih grafičkih efekata pomoću kojih se teren, objekti kao i animacije ljudi prikazuju dosta realističnije, pored unapređenja grafike ovo je značilo i unapređenje fizike igre, pa je tako sada moguće vidno oštetiti i uništiti većinu objekata prisutnih u igri.

medal_of_honor_warfighter_1

Kad smo već kod realističnosti, treba naglasiti i to da su oružje i uniforme vojnika modelovani tako da predstavljaju verodostojne kopije opreme koju koriste određene specijalne jedinice, takođe, i mesta na kojima se odvija radnja igre su modelovane po ugledu na stvarna mesta u kojima su delovale neke od specijalnih jedinica.

medal_of_honor_warfighter_2

Multiplayer je takođe pretrpeo neke izmene, uveden je tzv. fireteam sistem kojim se udružuju dva igrača i daje im se mogućnost deljenja municije i osvojenih poena, ovim, kao i uvođenjem šest različitih klasa, od kojih svaka poseduje jedinstven set naoružanja i sposobnosti, se podstiče timska igra. Još jedan dodatak za multiplayer je i mogućnost izbora između dvanaest specijalnih jedinica različitih nacionalnosti od kojih svaka ima sopstvenu, specifičnu, kamuflažu i opremu, kao i neke posebne sposobnosti specifične za tu jedinicu.

Iako je većina mogućnosti koje nudi Medal of Honor: Warfighter već dostupna u drugim igrama, to ne znači da je u pitanju čista kopija već poznatih igara kao što su Battlefield 3 ili COD: Black Ops 2, Medal of Honor ipak pruža drugačij osećaj u poređenju sa ovim igrama.

Medal of Honor: Warfighter će, na evropskom tržištu, zvanično biti pušten u prodaju 25. oktobra 2012. godine, i biće dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 i Wii U platformi.

medal_of_honor_warfighter_3

Kako Medal of Honor: Warfighter koristi modifikovani Frostbite 2 engine, neophodna konfiguracija je veoma slična onoj za Battlefield 3 i možete je videti ovde.

Više informacija možete pronaći na adresi: http://www.medalofhonor.com/

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167