Pro Evolution Soccer 2013

pes_2013Kada je reč o simulacijama fudbala izbor se svodi ili na FIFA serijal koji izdaje EA ili na Pro Evolution Soccer koji izdaje Konami, duže vreme FIFA je smatrana za bolju i realističniju varijantu ali u skorije vreme Konami je počeo ozbiljno da shvata potencijal koji PES poseduje i sa Pro Evolution Soccer 2013 izdanjem pokazuje da ima mogućnost da bude rival kompaniji kao što je EA.

 

 

 

Kako je reč o simulaciji fudbala srž igre nije moguće revolucionarno izmeniti, ali ono što je svako moguće jeste unaprediti njenu grafiku i poboljšati sveukupni doživljaj koji se može steći igranjem sportskih simulacija.

pes_2013_1

U odnosu na prethodne PES delove animacije su tečnije i preciznije, takođe, igrači se ponašaju shodno sa situacijama u kojim se nalaze, za ovo je najviše zaslužan tzv. PlayerID sistem zbog kog svaki igrač ima sopstvenu ličnost koja ima svoje mane i prednosti kao i jedinstvene pokrete, ovo znači da ćete igrače veoma lako moći da prepoznate po načinu na koji trče, dodaju loptu, šutiraju na gol ili reaguju na postignut ili primljen gol, pored toga što je na ovaj način udahnut život aktivnim igračima i ponašanje golmana i njihove animacije su poboljšane, golmani će sada reagovati brže i preciznije na dolazeće lopte.

pes_2013_2

Sva ova poboljšanja veštačke inteligencije na nivou pojedinačnih igrača imaju odraz i na timsku igru koja je dosta unapređena, propusti u odbrani i nelogična dodavanja su uklonjena, ponašanje igrača tokom napada je takođe poboljšano, igrači sada ne idu napred po svaku cenu već donose i odluke za povlačećnje i usporavanje igre kada je to potrebno.

pes_2013_3

Ipak sva ova poboljšanja veštačke inteligencije ne bi doprinela zanimljivosti igre kada korisnik ne bi mogao da uživa u njima, zbog toga je bilo potrebno unaprediti i kontrole igre i dati više slobode za upravljanje. Za tu svrhu osmišljen je tzv. PES Full Control koji daje mogućnost ručnog upravljanja skoro svakim aspektom igre, dodavanje lopte je moguće obaviti ručno, tj. igrača kome želite da dodate loptu je moguće dovesti na povoljno mesto i u pravom trenutku mu proslediti loptu, i šutiranjem na gol je moguće upravljati tako da je sada moguće tačno odrediti jačinu i visinu šuta, pored šutiranja i dribling je unapređen, kao i u stvarnosti, tokom driblinga celokupna igra se nešto uspori ali akcija ne prestaje, pa su tako odluke da se pokuša sa prolaženjem pored protivničkog igrača ili odugovlačenje do pogodnog momenta za prosleđivanje lopte od ključnog značaja za uspešan napad, takođe i primanje lopte je poboljšano, sada je moguće zaustaviti loptu radi stabilnijeg primanja ili je odmah proslediti nekom od igrača.

Kako je neizostavni deo svakog sporta druženje i međusobno nadmetanje Konami nije imao izbora nego da kroz multiplayer mod korisnicima pruži bar deo onog uživanja koje oni mogu doživeti u stvarnoj igri, zanimljivo je i to da će, sem što će korisnici moći da se međusobno nadmeću sa timovima u svom rangu, moći i da rezultate i detaljnu statistiku, po zavtšetku utakmice, objave na svojoj facebook stranici.

Pored standardnog multiplayer moda postoje i trening mod, koji Vam daje mogućnost da sami poboljšate svoju igru, i Football Life mod.

pes_2013_4

Od timova dostupnih za igranje na raspolaganju su čak 153 nacionalne reprezentacije, uključujući i reprezentacije sa Balkana, većina timova je sastavljena od igrača koji u stvarnosti igraju za te timove.

PES 2013 će postati dostupan 27. septembra 2012. godine na Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Ninetendo 3DS i Wii platformi.

Minimalna konfiguracija neophodna za pokretanje ove igre:

  • Procesor: Intel Core2 Duo 2.0 GHz
  • RAM: 2GB
  • Grafička kartica:NVIDIA GeForce 6600 ili ATI Radeon x1300

Komentari  

 
1
1
# srdjAN 18-06-2013 09:36
ODLICNA IGRICA
Odgovori
 
 
1
0
# pokusaj 14-07-2013 11:51
slabiji mi je procesor i graficka...da li moze nesto da se podesi pa da bude odgovarajuca ili ne????
Odgovori
 
 
3
0
# IT Extreme 14-07-2013 22:24
Većina PC video igara ima podešavanja za grafiku, eksperimentišit e malo sa njima i vidite kakva podešavanja najviše odgovaraju Vašem računaru, u krajnjem slučaju postavite sve na "low" i pokušajte da pokrenete igru, ako i pored toga ne dobijete odgovarajuće rezultate, preostaje Vam samo da nadogradite računar.
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167