Call of Duty: Black Ops 2

cod_black_ops2Call of Duty: Black Ops 2 je nastavak prvog Call of Duty: Black Ops dela, radnja igre je podeljena na dva dela, prvi deo je smešten u prošlosti, tokom osamdesetih, i postavlja osnovu za nastavak priče, u ovom delu glavni junak je, kao i u Call of Duty: Black Ops, Alex Mason, drugi deo priče smešten je bliskoj budućnosti i prati razvoj sukoba između Kine i Sjedinjenih Američkih Država zbog odluke Kine da zabrani izvoz retkih hemijskih elemenata kojim raspolaže i pokušaj terorističke organizacije da taj skuob interesa pretvori u otvoren rat između dve svetske sile, glavni junak ovog dela igre je David Mason, sin junaka iz prvog dela.

 

 

Iako je veći deo igre smešten u budućnosi, preciznije u 2025. godini, za razliku od mnogih video igara čija je radnja smeštena u budućnosti u kojima možete videti razno napredno lasersko naoružanje i druge razne novotarije, Call of Duty: Black Ops 2 ostaje u opsegu realnosti, većina stvari prisutnih u igri predstavlja dosta unapređene već postojeće tehnologije kao što su npr. bespilotne letelice.

cod_black_ops2_1

Pored premešatanja priče u budćnost, još jedna velika novina je i to što će Call of Duty: Black Ops 2 biti prva igra u Call of Duty seriji čij tok će u potpunosti zavisiti od odluka koje igrač bude donosio tokom tzv. Strike Force misija, ove misije ne samo da će uticati na trenutni tok igre već će rezultati po završetku ovih misija uticati i na ishod same igre, takođe ove misije beleže sve gubitke tokom igre i pri izboru jedne misije ostale moguće misije se odbacuju, tako da je jedini mogući način da se isprave greške načinjene u Strike Force misijama i da se prođe kroz sve postojeće Strike Force misije, započinjanje nove igre.

cod_black_ops2_2

Ova novina ne samo da će povećati produžiti vreme potrebno da se igra u potpunosti pređe, već će i doprineti zanimljivosti same igre.

Osim standardne kampanje u igru je vraćen i Zombies mod koji sada ima sopstvenu kampanju i priču.

Što se tiče tehničkog dela igre treba naglasiti da je za njenu izradu upotrebljen modifikovani Call of Duty: Black Ops engine ali da su i pored toga izmene u kvalitetu grafike vidljive, animacije su tečnije i scene u igri deluju dosta realistično, cena svih ovih poboljšanja jeste potreba za boljim računarom sa podrškom za DirectX11, takođe zbog prelaska na DirectX11 COD: Black Ops 2 nije moguće igrati na Windows XP sistemu.

cod_black_ops2_3

Call of Duty Black Ops 2 će postati dostupan na Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 i Wii U platformi 13. novembra.

Neophodna konfiguracija za Call of Duty Black Ops 2:

  • Operativni sistem: Windows Vista sa SP2 ili Windows 7
  • Procesor: Intel Core2 Duo E8200 2.66GHz ili AMD Phenom X3 8750 2.4GHz
  • RAM: 2GB / 4GB za 64-bit sistem
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce 8800GT 512MB ili ATI Radeon HD 3870 512MB

Opširnije na: www.callofduty.com/blackops2

Komentari  

 
0
0
# Nemanja 21-06-2019 11:52
aj
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167