Toshiba Excite 10

Toshiba Excite 10Toshiba Excite 10 je tablet sličan ostalim Toshibinim tabletima iz serije Excite, tačnije jedan moćan i atraktivan uređaj. Ovaj tablet je jedan od najtanjih i najlakših tablet uređaja sa ekranom od 10“. Toshibu Excite 10 pokreće Tegra 3 procesor i Android 4.0 operativni sistem. Sve ove karakteristike čine ovaj tablet jednim od baš kvalitetnih uređaja ove vrste koji se mogu naći na tržištu danas. Ovakav tablet bi trebao da zadovolji potrebe većine korisnika ovih uređaja, ali trenutno njegova cena i nije baš najpristupačnija.

 

 

Svi tableti iz Toshibine Excite serije imaju svoj prefinjeni aerodinamični dizajn sa aluminijumskim kućištem koje ima svoju teksturu, dok su ivice i jos neki spoljni delovi kućišta izrađeni od kvalitetne plastike. Uz levu ivicu ovog tableta nalaze se tasteri za regulaciju jačine zvuka kao i taster za uključivanje. Duž leve ivice takođe postoji i taster za zaključavanje koji onmogućava korisniku da brzo i lako, jednim klikom zaključa svoj tablet pre prenošenja i ubacivanja u futrolu. Na suprotnoj ivici, tačnije desnoj nalaze se microUSB port, HDMI port i 3.5mm priključak za slušalice ili zvučnike sa sopstvenim napajanjem, a tu je i slot za SD karticu. Duž donje ivice nalaze se dva zvučnika ispod maske i konektor za napajanje.

Za razliku od manjeg Excite tableta od 7.7“ koji ima AMOLED ekran, Excite 10 koristi standardni LCD sa „Gorilla Glass“ staklom koje je otporno na manje udarce i ogrebotine. Rezolucija ekrana je 1280x800 piksela i sam ekran daje prilično oštru i jasnu sliku.

Toshiba_Excite_10

Toshiba Excite 10 ima prednju kameru od 2 megapiksela, dok je zadnja kamera 5 megapiksela. Kao i kod većine tableta novijeg datuma i ovaj će Vam pružiti mogućnost video razgovora sa svojom prednjom kamerom ili jednostavno fotografisanje sa solidnom kamerom od 5MP. Excite 10 se povezuje na WiFi mrežu, a poseduje integrisani GPS i Bluetooth 3.0.

OS

Android 4.0

Ekran

10“ 1280x800

Procesor

nVidia Tegra 3 Quad-Core 1.3GHz

Dimenzije

10.3“ x 7.0“ x 0.35“

Interna memorija

16 GB

Kamera

Zadnja 5MP, Prednja 2MP

Trajanje baterije

Do 6h

Komunikacije

GPS, WiFi

Toshiba_Excite_10

Excite 10 pokreće quad-core nVidia Tegra 3 procesor koji radi na 1.3GHz što je jedan od vrhunskih procesora koji se može naći na većini moćnih tablet uređaja. Ovo je jedan od trenutno najbržih Android 4.0 tableta i u rangu je sa Asus Transformer Pad TF300. Osnovni model se isporučuje sa 16GB interne memorije koja se naravno može proširiti sa microSD karticom.

Baterija ovog tableta na testu koji podrazumeva reprodukciju video snimka sa maksimalnim osvetljenjem ekrana i uključenim WiFi-em izdržava do 6 sati i 12 minuta.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185