Toshiba Excite 13

Toshiba Excite 13Toshiba Excite 13 je tablet sa ekranom od 13.3 inča. Ovaj tablet podseća na prenosivi televizor zbog svog velikog ekrana koji isto tako dobro prikazuje HD video sadržaje. Ovo je do sada najveći tablet koji smo videli na tržištu. Tablet je dosta veliki i malo je nezgodno rukovati njime, mada se lako prenosi u futroli ili rancu. Kućište ovog tableta je izrađeno od aluminijuma.

 

 

 

Ovaj tablet poseduje microUSB i HDMI port, a to je naravno dobra osobina kod današnjih tablet uređaja zato što u svakom trenutku možete lagano spojiti svoj tablet na računar kako biste prenosili podatke ili ga možete povezati sa HDMI kablom na televizor kao i na monitor računara kako biste gledali filmove, slike itd. Toshiba Excite 13 takođe ima univerzalni 3.5mm priključak za slušalice kao i slot za SD karticu. Ovaj tablet poseduje i WiFi koji se može povezati na mreže 802,11 b/g/n 2.4GHz.

Toshiba_Excite_13

Toshibu Excite 13 pokreće nVidia quad-core Tegra 3 procesor koji je trenutno u vrhu kada su u pitanju procesori za tablet uređaje. Ovaj tablet se pokazao kao veoma brz na benchmark testu i to kao jedan od najbržih Android uređaja koji su imali prilike da prođu sličan test. Ovaj procesor veoma glatko pokreće sve Android igre.

Jedna od mana ovog tableta je relativno mali DPI tako da grafika izgleda malo siromašnije pa i same igre ne izgledaju tako dobro na ovom tabletu. Ekran ima rezoluciju od 1600x900 piksela što je odlična podloga za Web surf.

Ovaj tablet koristi Android 4.0 operativni sistem koji nije nešto posebno izmenjen i prilagođen ovom uređaju. Uz sistem dolazi nekoliko preinstaliranih aplikacija koje jednostavno možete da ignorišete jer Vam skoro ničemu neće služiti.

Pošto je i sam tablet velikih dimenzija, onda postoji i mesta za veću bateriju pa se ovaj tablet pokazao odlično. Baterija na nekim testovima pokazuje izdržljivost do 8 sati i 30 minuta prilikom igranja video igre sa uključenim WiFi-em i maksimalnim osvetljenjem ekrana.

Ukupno kapacitet memorije ovog tableta je 32GB što je sasvim dovoljno za sve potrebe. Ovaj tablet poseduje i GPS podršku. Takođe on pruža podršku za dosta video formata kao što su DivX, MPEG4, WMV, QuickTime, H.264, Xvid. Ono što ovaj tablet još poseduje za razliku od nekih drugih jesu dve kamere od kojih je jedna napred, a druga pozadi.

Toshiba Excite 13

Operativni sistem

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Procesor

NVIDIA Tegra 3 quad-core

RAM

1GB

Flash Memorija

32GB

Kamera

Prednja i zadnja

Ekran

13.3“ 1600x900px

Komunikacije

WiFi, GPS

Ostalo

3.5mm Audio, 1 x SD card slot

Na kraju ono što se može zakljuciti jeste da je Toshiba Excite 13 jedan veoma čudan tablet koji nam dolazi od ovog proizvođača. Ovaj tablet bi mogao da zadovolji potrebe gledanja filmova, pa ako Vam je to i prioritet možda bi on bio pravi izbor za Vas.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185