Lenovo IdeaTab S2109

Lenovo_IdeaTab_S2109Ovaj tablet ima zaobljeno kućište izrađeno od čvrste plastike sa završnom obradom koja izgleda veoma lepo. Duž ivice ovog tableta nalaze se dugmići za kontrolu zvuka kao i taster za paljenje i gašenje. Sa strane se takođe nalazi još i 3.5mm priključak za slušalice, microUSB port, HDMI port i slot za memorijsku karticu. IdeaTab S210 na zadnjoj strani poseduje zvučnike koji su veoma glasni. Ovi zvučnici su stvarno veoma glasni u odnosu na ostale tablete, ali svakako neće zameniti pravi doživljaj zvuka koji se dobija priključivanjem dobrih zvučnika ili slušalica.

 

Ekran ovog tablet uređaja ima dijagonalu od 9.7 inča i rezoluciju od 1024x768 piksela. Iznad ekrana nalazi se prednja kamera od 1.3 MP dok zadnja kamera na ovom tabletu ne postoji. Kada je u pitanju komunikacija i povezivanje sa drugim uređajima ovaj tablet poseduje WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, Bluetooth 3.0 i GPS. Sve vrste od nabrojanih komunikacija na ovom tabletu rade veoma dobro. Lenovo IdeaTab S2109 dolazi u dve verzije, a to su verzija sa 8GB interne memorije koja je jeftinija i verzija sa 16GB interne memorije koja je naravno i skuplja. Kada je u pitanju proširenje memorije tu je slot za memorijsku karticu koji može da podrži maksimalno 64GB dodatne memorije.

Lenovo_IdeaTab_S2109

Lenovo IdeaTab S2109 pokreće Android 4.0.4 "Ice Cream Sandwich" operativni sistem sa par izmena od onog osnovnog. Tasteri virtuelne tastature na ovom tabletu su nešto manji od očekivanih pa je sam tablet malo neugodan za kucanje. Neke od preinstaliranih aplikacija su AccuWeather, Docs To Go i Sugarsync, a tu je i Lenovo App Shop, tačnije aplikacija koja nudi neke optimizovane aplikacije za ovaj tablet, ali njih nema nešto naročito mnogo.

Ovaj tablet pokrece Cortex A9 procesor sa dva jezgra čiji je radni takt 1GHz, dok je RAM memorija 1GB. Ovo je slabija hardverska konfiguracija u odnosu na tablet uređaje u sličnom cenovnom rangu kao što je na primer Google Nexus 7 koji ima nVidia Tegra 3 procesor sa četiri jezgra. Ipak sve aplikacije sasvim dobro rade na ovom tabletu i niko nije primetio nikakve zastoje. Reprodukcija medija je dobra na ovom tabletu jer on ima podršku za Xvid, DivX, MPEG4, H.264, i AVI video snimke sa maksimalnom rezolucijom od 1080p. Što se tiče audio formata tu su podrška za MP3, AAC, FLAC, OGG, WAV i WMA audio fajlove. Ovaj tablet ima bateriju koja će pružiti mogućnost gledanja video materijala do 10 sati. Na nekim testovima sa maksimalnom osvetljenošću ekrana, uključenim WiFi-em i uključenom reprodukcijom video materijala ovaj tablet je izdržao tačno 5 sati i 48 minuta.

 

Operativni sistem

Android™ 4.0

Procesor

Dual Core TI 1GHz ARM Cortex™-A9 processor

RAM

1GB LPDDR2

Interna memorija

8/16 GB

Ekran

9.7” HD IPS display

Komunikacije

WiFi, Bluetooth 3.0, GPS

Portovi

3.5mm audio, microUSB, HDMI

Ozvučenje

4 zvučnika – SRS Audio

Kamera

1.3MP – Prednja

Baterija

Do 10h korišćenja

Dimenzije

247 x 185.2 x 8.9mm

Lenovo_IdeaTab_S2109

Lenovo IdeaTab S2109 je tablet sa dobrim karakteristikama, ali uopšte ne opravdava svoju cenu jer mnogi tablet uređaju sa sličnom cenom daju mnogo više. Kada bi cena ovog tableta bila niža makar za 100$ mogao bi se i uzeti u obzir za kupovinu. Međutim izbor bi uvek pre bio Google Nexus 7 kada bi smo gledali tablete u ovom cenovnom rangu, jer čak jeftiniji tableti daju neke bolje performanse od ovog. Cena ovog tableta je oko 350$

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185