HP Slate 500

HP Slate 500Ako ste u potrazi za idealnim tablet računarom za male poslovne potrebe, HP Slate 500 može da bude najbolji za Vas. HP Slate 500 ima multitasking mogućnosti, povezivanje na internet, jak procesor i jednostavan interfejs. Ne postoji mnogo multimedijalnih funkcija na ovom tabletu, ali je on dizajniran tako da odgovara potrebama poslovnih profesionalaca.

 

 

Jedna od karakteristika koja čini ovaj tablet drugačijim od ostalih jeste njegova olovka. Olovka omogućava laku navigaciju kroz korisnički interfejs ovog tableta i samim tim ubrzava njegovo korišćenje i čini ga lakšim i jednostavnijim. HP Slate 500 ima dve kamere. Jedna kamera je glavna od 3 Megapiksela i ona služi za fotografisanje, a druga kamera je VGA i nalazi se na prednjoj strani, ona je namenjena za obavljanje video razgovora.

HP slate 500

HP Slate 500 nije usmeren ka pojedincima koji su u potrazi za tabletom koji će im pružiti dobru zabavu. Ovaj uređaj je dizajniran tako da bude efikasan za poslovnu industriju. Operativni sistem HP Slate 500 tablet računara je Windows 7 Professional što omogućava povezivanje ovog tableta na bilo koji PC. HP Slate 500 koristi 1.86 GHz intel Atom 3540 procesor koji radi veoma brzo i pritom štedi energiju, ali sa nekim manjim zastojima prilikom otvaranja jačih aplikacija. Ovaj tablet ima 2GB memorije i mogućnost proširenja iste do 64GB sa memorijskom karticom.

HP Slate 500 ima dobar ekran od 8.9" (inča) sa 1024x600 rezolucijom. Može se reći da je ekran dovoljno veliki i da su slike na njemu jasne i dobro osvetljene. Ekran ovog tableta ima veoma dobar ugao vidljivosti što je veliki plus za HP Slate 500. Ovaj tablet računar je težak svega 650 grama što ga čini jednim od laksih uređaja ove vrste. Ključna stvar ovog tableta jeste da je on kompaktan tako da se može brzo i lako prenositi i omogućiti efikasno i brzo korišćenje prilikom obavljanja poslova za koje i jeste dizajniran.

HP Slate

Njegova veličina i težina idealni su za nošenje tako da ovaj tablet možete bez problema nositi bilo gde sa sobom bilo da je to poslovni sastanak ili putovanje.

Operativni sistem Windows 7 professional čini ovaj tablet jednostavnim za korišćenje većini korisnika tablet računara koji su do sad koristili Windows. Interfejs je lak za korišćenje, a meniji su pregledni i podešavanja veoma jednostavna. Za lakše povezivanje sa ostalim uređajima kao što je PC tu je i USB 2.0 priklučak.

hp slate           hp slate

Na kraju možemo da zaključimo da je HP Slate 500 jedan idealan tablet za poslovne korisnike. Iako ovom tabletu nedostaju funkcije za zabavu on poseduje multitasking mogućnosti, brz procesor i Windows 7 operativni sistem. Ako ste poslovan korisnik koji želi da ima kvalitetan tablet ili ste prosečan korisnik koji hoće jednostavan tablet sa windows operativnim sistemom i malim brojem konkretno usmerenih funkcija slobodno možete kupiti HP Slate 500. Važno je napomenuti da se ovaj tablet bez obzira na nedostatke za zabavu nalazi na listi među prvih 10 tablet računara trenutno dostupnih na tržištu (Februar 2012). Cena ovog tableta se kreće od 600 do 800 američkih dolara. Na Vama je da odlučite, a ako Vas zanima još tablet računara, možete ih pronaci na našem sajtu u sekciji Tablet računari.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185