Kindle Fire

kindle fireAmazon ja napravio uredjaj koji više nije samo čitač elektronskih knjiga, već on sada može da posluži za igranje igara, pretraživanje interneta, slušanje muzike i slično tome. Kindle Fire sada ima procesor sa dva jezgra koji će omogućiti Vašim programima da brzo izvršavaju zadatke. Pored toga ovaj tablet ima funkcionalan ekran osetljiv na dodir.

 

Kindle Fire je prvobitno nastao samo kao čitač elektronskih knjiga ali je ugradnjom nekih osnovnih karakteristika koji poseduje svaki tablet računar i on postao jedan od njih. Ali svakako Kindle Fire je u zaostatku za pravim moćnim tablet računarima tako što na primer uopste ne poseduje kamere, GPS i slično. Ipak nudi muzički plejer i bateriju koja će sigurno trajati oko 8 sati.

 

kindle fire

 

Kao i većina tablet računara i Kindle Fire ima procesor sa dva jezgra koji radi na 1GHz. Ovaj tablet ima 8GB interne memorije koja se može proširiti sa još dodatnih 32GB pomoću određene memorijske kartice, a pored toga Kindle Fire omogućuje još dodatnog besplatnog prostora na Amazonovim Cloud serverima. Ekran osetljiv na dodir kod ovog tableta je oko 7 inča. Iako nešto manji u odnosu na ostale tablet računare, ekran Kindle Fire tableta ima oštru i osvetljenu sliku rezolucije 1024x600 i preko 16.000.000 boja, tako da ćete uz Kindle Fire sigurno uživati u čitanju ili surfovanju internetom. Kindle Fire tablet računar je dovoljno mali da se može nositi svugde, gde god da krenete, lako ga je i prijatno držati u jednoj ruci dok listate aplikacije ili stranice knjige. Ekran ovog tableta je ojačan i dosta otporan na ogrebotine i udarce kojim se može izložiti prilikom svakodnevne upotrebe.

Kindle Fire je dobar tablet ukoliko ste u potrazi za nekim malim, kompaktnim i jeftinim tablet računarom. Međutim on i nema baš neke karakteristike danas moćnih tablet računara poput Samsungovog Galaxy Tab-a ili iPad-a, ali svakako će zadovoljiti osnovne potrebe manje zahtevnog korisnika. Imajte u vidu da ovaj tablet računar ne poseduje kamere, tako da niste u mogućnosti da obavljate video razgovore ili da pravite fotografije.

 

 

kindle fire

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185