Asus Eee Pad Transformer

Asus eee pad transformerASUS Eee Pad Transformer je veliki, pristupačan i lepo dizajniran tablet računar koji koristi Android 3.1 Honeycomb operativni sistem. U ASUS Eee Pad Transformeru se nalazi dobar i brz procesor sa dva jezgra koji radi na 1GHz kao i do 32GB memorije. Međutim zbog svog oblika ovaj tablet i nije baš prijatan za rukovanje ali ga izvlači to što ima dobar LCD display sa LED pozadinskim osvetljenjem, pored toga ima i raspoloživu tastaturu koja ga čini da izgleda kao Netbook računar.

 

 

ASUS Eee Pad Transformer ima mnogo aplikacija za Android 3.1 i veoma lepo dekstop okruženje, video ćaskanje i druge Android funkcije. ASUS kao i uvek uključuje neke svoje dodatne aplikacije kao što su ASUS Launcher, MyNet, MyLibrary, File Manager, MyCloud i PC Sync. Neograničeno ASUS Web skladište (Web storage) je odlično za skladištenje fajlova kao što su slike, muzika i video zapisi tako da ti podaci ne opterećuju sam tablet, a takođe može dobro poslužiti kao rezervna kopija važnih podataka.

Eee PadOvaj tablet kao i mnogi drugi koji koriste Android ima nVidia Tegra2 procesor sa 2 jezgra koji radi na 1GHz i ima 1GB operativne memorije. ASUS Eee Pad Transformer dolazi u dve verzije, prva ima 16GB prostora za skladištenje podataka a druga 32GB. Ovaj tablet je dimenzija 10,7 (26,7 cm) x 6,9 (17,2 cm) inča, debljine 0.51“ (1,2cm) i teži oko 700 grama. Od ulazno izlaznih portova Asus Eee Pad Transformer poseduje SD čitač kartica, HDMI i audio priključke za mikrofon i slušalice. Pored priključaka tu su i prekidač za zaključavanje kao i dugme za regulaciju zvuka. Baterija traje od 9 do 10 časova tokom normalne upotrebe, a u „stand by“ režimu traje oko 16 sati. Što se komunikacija tiče ovaj tablet poseduje Wireless – WLAN 802.11 b/g/n i Bluetooth 2.1 tako da ukoliko nemate Wireless mrežu u blizini ostaćete bez internet konekcije jer ovaj uređaj nema drugi način povezivanja na internet. Na tabletu postoje 2 kamere od kojih je jedna sa prednje strane od 1.2MP i zadnja kamera od 5MP. Fotografije izgledaju sasvim dobro, ali snimljeni video materijal je mnogo lošiji. Ekran je sasvim dobar kao što smo već rekli da je sa LED pozadinskim osvetljenjem, ali ono što ga čini još boljim je velika otpornost na ogrebotine kao i veoma dobar ugao vidljivosti i osvetljenost. Rezolucija je malo bolja od 720p HD na 1280 x 800 piksela. Fotografije, video snimci, sajtovi odlično izgledaju.

Asus Eee Pad TransformerSve u svemu ASUS Eee Pad Transformer je pristupačan veliki tablet sa velikim i dobrim ekranom, mnogim funkcijama i aplikacijama. Ono što svi zameraju ovom tabletu jesu njegove oštre ivice koje ne daju baš prijatan osećaj pri korišćenju.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185