Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1Sony Xperia Z1 je novi korak kompanije Sony kada su u pitanju pametni telefoni sa Android operativnim sistemom. Serija Z je najveće dostignuće ove kompanije i telefoni iz ove serije su dosta jaka konkurencija na tržištu pametnih telefona. Predstavljanjem modela Z1 Sony je dokazao da je itekako u igri na tržištu pametnih telefona. Ono što je najviše iznenadilo korisnike pametnih telefona jeste kamera na Sony Xperia Z1 koja ima neverovatnih 20.7 Megapiksela.

Ovaj model dolazi sa itekako moćnim hardverom kao što je 2.2GHz Qualcomm MSM8974 procesor sa četiri jezgra. Kada je u pitanju memorija, ovaj telefon ima sasvim dovoljno operativne (RAM) memorije koja iznosi 2GB, a tu je i glavna memorija za skladištenje podataka od 16GB. Moguće je i proširenje memorije microSD karticom maksimalno do 64GB.

Sony Xperia Z1
 

Ono što ovaj telefon čini prvim u klasi je dobra baterija koja ima kapacitet od 3000mAh. Ova baterija na ovom modelu omogućava vreme razgovora na GSM mreži od oko 830 minuta, dok u režimu stanja pripravnosti (Standby) može da izdrži čak do 880 sati. Proizvođač u specifikaciji modela navodi da je sa ovom baterijom moguća neprestana reprodukcija muzike od 110 sati kao i gledanja video sadržaja u trajanju od 400 minuta. Ovaj telefon se puni klasičnim „micro USB“ punjačem kao i većina pametnih telefona sa Android operativnim sistemom, dok je isti priključak namenjen raznim mogućnostima za transfer podataka.

Ako ste upoznati sa prethodnim modelom pod imenom Xperia Z, onda Vas dizajn ovog telefona neće iznenaditi. Xperia Z1 ima gotovo identičan dizajn svom prethodniku. Za dizajn ovog modela može se reći da je praktičan i u isto vreme elegantan. Debljina ovog telefona iznosi svega 8,5mm što mu daje elegantan izgled, a naravno i komfor prilikom držanja u ruci ili nošenja u džepu. Kada smo još kod dizajna Sony Xperia Z1 se proizvodi u tri boje, a to su crna, bela i ljubičasta. Dizajn ovog telefona zavoleće svi koji vole jednostavnost i eleganciju.

Sony Xperia Z1 - Boje
 

Ekran je u „Full HD 1080p“ rezoluciji veličine od 5 inča i pruža neverovatan doživljaj. Ono što se može primetiti kod displeja ovog telefona jeste da ima poboljšanja. Naime Z1 ima poboljšani Full HD displej koji se prethodno mogao videti kod modela Xperia Z Ultra. Poboljšani ekran sada daje još veću oštrinu, kontrast i naravno samim tim bolji doživljaj pri korišćenju. Ne treba zaboraviti da je ovaj neverovatni model vodootporan što ga takođe podiže u sami vrh konkurencije pametnih telefona i njihovih proizvođača.

Xperia Z1 radi zaista brže od svih pametnih telefona koji koriste Android što mu omogućava veoma dobar procesor i dovoljno operativne (RAM) memorije. Kamera od 20.7 megapiksela je stvarno neverovatna stvar kod ovog telefona. Sa Sonijevim tehnologijama za snimanje i slikanje kao što su „G Lens“, F2.0 „BIONZ Engine“ slike izgledaju zaista neverovatno na dnevnom svetlu bolje nego na bilo kom pametnom telefonu koji je napravljen do sada! Kamera dolazi sa dosta raznih modova snimanja kao što su: Superior auto, Panorama, Manual or Timeshift burst.

 

 

Dostupan u bojama

Crna, Bela, Ljubičasta

Veličina

144 x 74 x 8,5 mm

Težina

170g

Operativni sistem

Android 4.2(Jelly Bean)

Procesor

2.2GHz Qualcomm MSM8974 Quad Core

Ekran

5“ 1920x1080 Full HD

Kamera

20.7 MP

Operativna memorija - RAM

2GB

Memorija za skladištenje podataka

16GB (microSD do 64GB)

Baterija

3000mAh 830 minuta razgovora u GSM mreži

Mreže

UMTS HSPA+ 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1700 (Band IV), 1900 (Band II), 2100 (Band I) MHz

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz

LTE (Bands 1,2,3,4,5,7,8,20)

 

Sony Xperia Z1

Ono što možemo da zaključimo na kraju jeste da je Sony Xperia Z1 jedan od veoma moćnih pametnih telefona sa Android operativnim sistemom koji se mogu naći na tržištu. Ovaj model predstavlja nadu za Sony koji je dao sve od sebe kako bi ga napravio pošto u prethodnom periodu nije imao baš mnogo uspeha pored drugih giganata na tržištu pametnih telefona. Ukoliko volite jednostavan i elegantan dizajn, veliki ekran i superiornu kameru ovaj telefon je definitivno pravi izbor za Vas.

Članak napisao tim sajta http://www.itextreme.org/ - Sva prava zadržana!

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185