HTC EVO 3D

HTC EVO 3DHTC EVO 3D je pametni telefon novije generacije sa velikim ekranom osetljivim na dodir, procesorom sa dva jezgra, android operativnim sistemom i jos mnogo toga. Ovaj telefon je takođe kompatabilan sa 4G mrežama što će korisnicima koji su u mogućnosti da je koriste dosta olakšati prenos podataka. HTC EVO 3D ima nešto slabiju bateriju ali će Vam pružiti sasvim dovoljno vremena prilikom svakodnevnog korišćenja tako da ćete moći da obavite sve što ste želeli sa ovim telefonom u toku jednog dana posle čega bi telefon morao ići na punjač.

 

 

Rezolucija ekrana kod HTC EVO 3D je 960x540 piksela dok je njegova dijagonala 4.3 inča. Telefon je nešto tanji od nekih prethodnih HTC modela, ali ne mnogo, tačnije njegova debljina iznosi oko 11mm. Po specifikaciji proizvođača ovaj telefon će Vam pružiti 7,5 sai razgovora. Iako je ovo dobar vremenski period koji možete iskoristiti za razgovor mnogi drugi telefoni mogu ponuditi i više od toga, ali je ovo sasvim dovoljno za većinu korisnika. U ’stand by’ režimu ovaj telefon može provesti do 355 sati. HTC EVO 3D dolazi sa Qualcomm Snapdragon dual-core procesorom koji radi na 1.2GHz što je u rangu sa ostalim moćnim telefonima. Kada je u pitanju memorija HTC EVO 3D poseduje 1GB interne memorije i dolazi sa mogućnošću proširenja memorije uz pomoć microSD memorijske kartice što je danas i uobičajeno kod mnogih telefona. Jedan gigabajt interne memorije nije baš dovoljan u svakom pogledu, ali mislim da će većinu korisnika zadovoljiti ta količina memorije jer u svakom slučaju verovatno će većina korisnika ovog telefona prilikom same kupovine kupiti i microSD memorijsku karticu. Mislim da je svakom prosečnom korisniku današnjih pametnih telefona sasvim dovoljan 1GB interne memorije, dok u nekim slučajevima gde korisnici zahtevaju mnogo više aplikacija koje zahtevaju dosta hardverskih performansi ta količina memorije neće zadovoljiti sve potrebe iz razloga što je memorija koja se dodaje sa memorijskom karticom znatno sporija u odnosu na integrisanu koju dobijate uz telefon, te se može desiti da neke ’jače’ aplikacije mogu raditi lošije ili znatno sporije dok se neke čak ni ne mogu instalirati na memorijsku karticu. U svakom slučaju ako na telefonu želite da držite dosta lakih aplikacija, par igrica, ako želite da snimate video i fotografišete ova količina memorije uz memorijsku karticu će Vas sigurno zadovoljiti.

HTC_EVO_3D Dimensions

HTC EVO 3D poseduje duplu kameru koja omogućava fotografisanje slika u 3D koje naravno možete kasnije pregledati uz pomoć specijalnih 3D naočara. Naravno pored 3D fotografija ovaj telefon u svakom slučaju može da se prebaci u 2D mod u kome možete fotografisati normalne 2D slike. Dual kamera dolazi sa auto fokusom i LED blicem, a takođe iste te kamere omogućavaju snimanje videa u 2D ili 3D sa 720p HD rezolucijom. Trebalo bi da znate da se na ovom telefonu 3D slike mogu snimiti maksimalno u rezoluciji od 2 megapiksela, dok se 2D slike mogu snimati u rezoluciji od 5MP, tako da kamera ovog telefona nije ništa posebno u odnosu na neke telefone koji poseduju 8MP kamere, a i uzmimo u obzir da telefoni koji dolaze iz HTC-a nemaju nešto naročit kvalitet kamere, na primer kamera na telefonima koji dolaze iz Sony-ja je znatno bolja od kamere koja dolazi iz HTC-a, u obzir uzimamo da su npr. Kamere oba telefona koje poredimo 5MP ili 8 MP. HTC EVO 3D poseduje i prednju kameru od 1.3MP koju ćete moći da koristite za video razgovore preko skypa i drugih aplikacija. Ovaj telefon dolazi uz HTC Sense tehnologiju koju ova firma razvija i koju poseduje većina novih pametnih telefona koji dolaze iz ove kompanije. Ovaj telefon će Vam takođe obezbediti mnoge funkcije kada su u pitanju komunikacije kao što je bluetooth, wifi i slično.

 

Platforma

Android

Displej

4,3" 3D

Boja

Crna

Baterija

1730 mAh, Li-ion

Kamera

5MP 2D – 2MP 3D

Interna Memorija

1GB

Memorijska Kartica

microSD 2.0

Procesor

1.2GHz – dual core

RAM Memorija

1GB

GPS

GPS /aGPS

Konekcija

Bluetooth, WiFi, HDMI, USB

Težina

170g

Komunikacije

3G:

Brzina preuzimanja do 14,4 Mb/s

Brzina slanja do 5,76 Mb/s

GPRS:

Preuzimanje do 114 kb/s

EDGE:

Preuzimanje do 236.8 kb/s

Wi-Fi®:

IEEE 802.11 b/g/n

Ostalo

Galerija, Muzika i FM Radio

SRS virtual surround zvuk za žične slušalice

HTC EVO 3D Look from back

Neke od hardverskih karakteristika ovog telefona nismo komentarisali, ali u svakom slučaju ih možete proveriti u detaljnoj tabeli koja je data u ovom članku. Na kraju krajeva šta možemo reći o HTC EVO 3D pametnom telefonu ? HTC EVO 3D je sasvim dobar telefon novije generacije koji će Vam pružiti jednostavno masu mogućnosti koje pružaju i drugi telefoni, nema nikakvih naznaka da bi Vam ovaj telefon mogao bilo šta uskratiti osim kamere koja je 5MP dok su sada kamere na ostalim popularnim modelima 8MP, ali zato ovaj telefon ima mogućnost slikanja slika u 3D kao i 3D ekran, pa ako Vam treba 3D na telefonu uvek pri ruci onda ovaj telefon ne mogu zameniti ostali modeli koji slikaju u 2D. Još jedna dobra karakteristika ovog telefona jeste njegov procesor koji je u rangu sa većinom dobrih telefona, 2 jezgra koje koristi će Vam pružiti brzinu prilikom korišćenja nekih težih aplikacija. Cena ovog modela kreće se oko 300 €.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185