Samsung Nexus S 4G

Samsung Nexus S 4GSamsung Nexus S 4G je prvi Nexus S telefon sa 4G mogućnostima. Ovaj pametni telefon radi sa Anrdoid operativnim sistemom i svim njegovim mogućnostima kao što su popularne Android aplikacije koje se nalaze na Android Marketu. Ovaj telefon kao i većina Anrdoid telefona nudi sve potrebne multimedijalne funkcije kao i bateriju dugog veka, 16GB interne memorije i sve osnovne alate koji su potrebni smartphone uređaju.

 

 

 

Nexus S 4G ima Super AMOLED displej osetljiv na dodir koji pruža zapanjujući kvalitet slike. Super AMOLED ekran je dobar zato što efikasno koristi energiju baterije, tačnije veoma malo troši tako da je ušteda baterije sa ovim ekranom velika. Ekran je veličine 4 inča što je dovoljno za sve potrebe bilo u svrhu posla ili zabave. Rezolucija ekrana je 480x800 piksela što čini da slika koju ovaj telefon prikazuje bude oštra, i „živa“.

nexus

Ono što se može zameriti ovom telefonu jesu njegove dimenzije. Tačnije ovaj telefon je malo veći (glomazniji) tako da ga nije baš prijatno držati u džepu. Kada su u pitanju kamere ovaj smartphone ima kameru od 5MP koja predstavlja glavnu kameru i VGA kameru koja se nalazi na prednjoj strani telefona i kao što već znate služi za obavljanje video razgovora. Što se glavne kamere tiče ona poseduje blic i autofokus tako da ćete biti u mogućnosti da fotografišete u raznim prilikama.

Platforma

Android

Displej

4” - 800x480 piksela

Kamera

5MP

Memorija

16GB

RAM

512 MB

Wireless

802.11 b/g/n

Bluetooth

2.1 EDR

Baterija

230h Standby / razgovor 6h

Vličina

4.88” x 2.48” x 0.44”

Procesor

ARM A8 1000 MHz

GPS

A-GPS receiver

Baterija koja je ugrađena u Samsung Nexus S 4G je prilično loša u poređenju sa nekoliko sličnih uređaja. Ovaj telefon nudi 360 minuta razgovora (bilo kakvo aktiviranje ekrana računa se kao „vreme razgovora“). Inače što se tiče standby režima Samsung Nexus S 4G nudi samo 230 sati što je stvarno malo u poređenju sa ostalim pametnim telefonima iz ovog ranga. Ono što očekujemo od baterije pametnih telefona jeste 325 sati u stanju mirovanja (Standby režimu).

nexusnexus

Na kraju zaključak je da je Samsung Nexus S 4G pametni telefon koji poseduje 4G tehnologiju, 2 kamere koji nisu baš nekog kvaliteta i popularni Android operativni sistem. Međutim ovaj telefon nema nikakve funkcije koje bi ga mogle izdvojiti od drugih smartphone uređaja. Jedina prednost jeste u tome što Samsung Nexus S 4G poseduje ekran od 4“ (inča). Sve u svemu ovaj telefon ima mnogo toga da ponudi samo zavisi od zahtevnosti korisnika da li će on sam biti zadovoljan, tako da ukoliko ste jedan od zahtevnijih korisnika nemojte da Vaša očekivanja budu visoka.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185