Razer Anansi

razer-anansiRazer Anansi predstavlja tastaturu dizajniranu za MMORPG igrače, jedino što ovu tastaturu čini drugačijom od ostalih tastatura jeste prisustvo dodatnih dvanaest tastera od kojih je pet smešteno sa leve strane tastature dok je sedam smešteno ispod tastera za razmak.

Glavna namena sedam palačnih tastera, odnosno tastera ispod tastera za razmak, je zamena raštrkanih tastera za modifikovanje namene ostalih tastera i njihovo postavljanje tako da im se može veoma lako i brzo pristupiti.

 

 

Razer Anansi se može upotpuniti Razer Naga mišem, pri čemu tasteri namenjeni za modifikovanje automatski počinju da utiču na dvanaest tastera smeštenih na Razer Naga mišu.

Namenu ovih sedam dodatnih tastera kao i njihovu ulogu prilikom modifikovanja namene drugih tastera moguće je detaljno definisati pomoću drivera.

Dodatnih pet tastera smeštenih sa leve strane tastature, slično kao kod Razer BlackWidow, služe za pokretanje makroa ili izvršavanje drugih funkcija definisanih od strane korisnika.

razer-anansi

Makroe, pored toga što je moguće snimati pomoću drivera, možete snimati i u toku same igre, takođe promena korisničkih prfila tokom upotrebe, bez pokretanja drivera, je moguća.

Pored toga što je moguće modifikovati namenu ovih 12 tastera, moguće je modifikovati i namenu svih ostalih tastera.

Dizajn tastature je standardan, nije revolucionar i nema nekih preterano upadljivih detalja, boju pozadinskog osvetljenja je moguće podesiti na bilo koju od 16 miliona raspoloživih boja, jedna od mana pozadinskog osvetljenja jeste to što ono zahteva upotrebu dodatnog USB porta a kako tastatura ne poseduje ugrađen USB hub ovo može da predstavlja manji problem, takođe tastatura nema izvode za slušalice i mikrofon. Nedostatak media tastera nadoknađen dodavanjem Fn, tj. funkcionalnog tastera koji pri kombinaciji sa pojedinim tasterima obavlja isto što i pravi media tasteri.

razer-anansi

Razer Anansi tastatura ima cenu od oko 110€, a garancija na nju ima trajanje od 2 godine.

Kao mana ove tastature može se uzeti to što ona zahteva dva USB porta za napajanje pozadinskog osvetljenja kao i to što ne poseduje integrisani USB hub ili izvode za slušalice i mikrofon, ako se u obzir uzme cena tastature onda se veoma lako mogu pronaći kvalitetnije alternative, u nekim slučajevima i po nižoj ceni, za poređenje Logitech G510 ima sličnu cenu a pruža dosta više mogućnosti.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167