Razer Naga

razer-nagaRazer Naga je miš koji je specijalno osmišljen za igranje MMORPG igara kao što je World of Warcraft. Ono što ovom mišu daje prednosti u odnosu na standardne miševe, pri igranju MMORPG igara, jeste činjenica da on poseduje čak 17 programibilnih tastera i veoma osetljiv senzor pokreta.

 

 

 

Neuobičajen dizajn ovog miša posledica je dodavanja 12 tastera sa leve strane miša, ovi tasteri su smešteni tako da im se lako može pristupiti i raspoređeni su u četiri reda od po tri tastera. Kako su tasteri smešteni sa leve strane, miš je u potpunosti neupotrebljiv za levoruke korisnike jer tada ovi tasteri, zbog nepristupačnosti, gube svaki smisao.

Iako su tasteri dizajnirani i raspoređeni tako da im se omogući što lakši i brži pristup ipak je neophodno duže vremena navići se na njih, čak i u uputstvu piše da je neophodno bar 18 sati upotrebe miša kako bi se navikli na njegov čudan dizajn.

Pored ovih dodatnih tastera Razer Naga ima i dva tastera smeštena pored levog klika koji predstavljaju dodatne programibilne tastere.

razer-naga-1

I pored toga što je u većini MMORPG igara preciznos i osetljivost senzora miša sporedna, Razer Naga ne ostavlja po strani ni ovu stavku, pa je tako u njega ugrađen 3.5G laserski senzor sa rezolucijom od 5600dpi koji omogućava veoma precizne pokrete, brzina odziva miša iznosi 1000Hz, zbog ovoga pojedini korisnici mogu steći pogrešan utisak da se miš može veoma lako koristiti i za FPS igre, na žalost to nije tako jer 12 dodatnih tastera mogu veoma lako odvratiti pažnju od akcije i dovesti do problema prilikom igranja.

Software za Razer Naga prilično jednostavan i ima podešavanja za namenu tastera i snimanje makroa za tastere, podešavanje korisničkih profila, rezolucije i osteljivosti miša.

razer-naga-2

Cena ovog miša iznosi oko 85€, garancija ima trajanje od 2 godine.

Ako ste prosečan korisnik koji ponekad uživa u video igrama i niste opsednuti MMORPG igrama teško da ćete imati bilo kakve koristi od ovog miša, pored toga kada se uzme u obzir i vreme koje je neophodno da se uspešno privikne na upotrebu miša, prosečnom korisniku se zaista ne isplati da da 85€ na njega.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167