SteelSeries Merc Stealth

steelseries-merc-stealthSteelSeries Merc Stealth je mehanička tastatura koja kao i Razer BlackWidow ima dosta preciznij odziv i duži životni vek zahvaljujući upotrebi mehaničkih prekidača smeštenih ispod tastera. SteelSeries Merc Stealth ima i dodatni izdvojeni deo posebno dizajniran za upotrebu u video igrama.

 

 

 

Izdvojeni deo tastature je zapravo kopija regije oko WASD tastera koja je prilagođena tako da omogući brz pristup svim tasterima neophodnim u bilo kojoj igri. Tasteri, u ovoj izdvojenoj regiji, postavljeni su pod specifičnim uglom tako da pružaju dodatnu lagodnost pri upotrebi, iznad ovih tastera postavljeni su i media tasteri, čime je data mogućnost da se tok igre ne naruši tokom njihove upotrebe.

Dodavanje ovog izdvojenog dela dovelo je do izmene numeričkog dela tastature u koji su sada dodati tasteri sa strelicama, cela numerički deo tastature je malo više sabijen kako bi se ovo postiglo.

Glavni alfanumerički deo tastature je ostao neizmenjen i ima standardni QWERTY raspored tastera.

steelseries-merc-stealth-1

Kao i većina tastatura namenjenih za video igre i SteelSeries Merc Stealth ima mogućnost dodeljivanja makroa i funkcija tasterima, na žalost, za razliku od nekih drugih proizvođača, SteelSeries nije integrisao memoriju u SteelSeries Merc Stealth tastaturu pa tako ona nema mogućnost upotrebe profila nezavisno od računara na kom se koristi, sa pozitivne strane, driver za SteelSeries Merc Stealth dolazi uz već definisane profile za 150 video igara. Pomoću drivera je takođe moguće podesiti i boju pozadinskog osvetljenja tastature, izbor boja se svodi na svega tri boje, plavu, crvenu i ljubičastu, jačinu osvetljenja je moguće podesiti takođe na jedan od tri stepena.

steelseries-merc-stealth-2

Na tastaturi se nalaze konektori za slušalice i mikrofon kao i ugrađeni USB 2.0 hub sa dva USB konekora, ovo daje mogućnost brzog i jednostavnog povezivanja dodatnih uređaja.

Iako tastatura poseduje neuobičajen dizajn kojim obećava dodatnu udobnost i jednostavnost prilikom upotrebe, za vćinu korisnike ovo neće važiti, bar ne dok se ne naviknu na malo čudnij raspored tastera, kasnije, posle navikavanja, upotreba tastature se može pretvoriti u zaista prijatno iskustvo.

Cena ove tastature je oko 70€, garancija ima trajanje od 2 godine.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167