SteelSeries Ikari Laser

steelseries-ikari-laserSteelSeries je još jedna kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom gaming opreme, Ikari Laser miš je jedan od njihovih proizvoda i predstavlja miš koji je specijalno prilagođen ljubiteljima video igara.

Za razliku od većine miševa iste namene SteelSeries Ikari Laser ne poseduje nikakve upadljive detalje poput LED osvetljenja ili revolucionarnog dizajna, mada je neuobičajen za standardne miševe, na prvi pogled on se ne može mnogo razlikovati od običnog miša za svakodnevnu upotrebu.

Telo miša je izrađeno od kvalitetne plastike i presvučeno je slojem koji pruža ugodniju upotrebu miša, sa strana miša nalaze se izbočine prolagođene tako da na njih naležu palac i mali prst, iako pored toga nemaju neku bitniju svrhu dosta doprinose ugodnosti tokom upotrebe miša.

Pored levog i desnog klika ovaj miš poseduje i dva dodatna tastera, smeštena sa leve strane, koji mogu imati bilo koju ulogu dodeljenu od strane korisnika.

Nešto ispod ova dva tastera nalaze se LED indikatori namenjeni za prikaz nivoa osetljivosti senzora, reč je o dve LE diode naslovljene sa "High" odnosno visok i "Low", odnosno nizak nivo osetljivosti. Nivo osetljivosti se menja pomoću trougaonog tastera smeštenog ispod scrolla.

steelseries-ikari-laser-1

Fino podešavanje CPI(counts per inch, jedinica za osetljivost senzora) nivoa je moguće i bez drivera, potrebno je samo pritisnuti i držati trougaoni takster ispod scrolla a potom prateći display ispod miša pokretati scroll, kada podesite željeni nivo preciznosti potrebno je da ponovo pritisnete trougaoni taster i na taj način sačuvate podešavanja.

Kao što je već rečeno ispod miša se nalazi display koji prikazuje CPI vrednost kao i ime profila u upotrebi, sem ovoga, display nema drugih namena.

Kao i većina modernih gaming miševa i SteelSeries Ikari Laser ima integrisanu memoriju koja mu daje mogućnost da sačuva jedan korisnički profil, odnosno profil koji je bio poslednji u upotrebi, iako je kapacitet od jednog korisničkog profila veoma skroman u odnosu na miševe drugih proizvođača, i on se može pokazati kao sasvim dovoljan.

steelseries-ikari-laser-2

Zanimljiva karakteristika za senzor jeste mogućnost regulacije nivoa ispravljanja putanje miša, najpoželjnije je ispravljanje putanje miša u potpunosti isključiti tokom igranja video igara jer se time postiže precizan prenos pokreta, pri svakodnevnoj upotrebi ispravljanje putanje se može pokazati kao korisno.

Veza sa računarom je ostvarena preko USB porta, iako u specifikacijama miša piše da njegov odziv iznosi 1000Hz, treba naglasiti da se u praksi pokazalo da on varira i u proseku iznosi oko 500Hz, što znači da on iznosi oko 2ms.

SteelSeries Ikari Laser driver ne pruža nikakve posebne mogućnosti, jedino za šta se on može pokazati kao neophodan jeste snimanje makroa, dodela specijalnih funkcija tasterima, podešavanje nivoa ispravljanja putanje miša kao i čuvanje više korisničkih profila, standardna upotreba miša može se vršiti i bez ovog drivera.

Cena SteelSeries Ikari Laser miša iznosi oko 60€, garancija ima trajanje 2 od godine.

Ovaj miš je dobra alternativa skupljim miševima iz njegove klase.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167