Razer BlackWidow Stealth Edition

razer-blackwidowRazer BlackWidow Stealth Edition je nadograđena verzija standardne Razer BlackWidow mehaničke tastature, osnovna odlika nadograđene verzije tastature jeste manja bučnost pri kucanju kao i potpuna podrška za istovremeno pritiskanje do šest tastera.

Po dizajnu tastatura je ostala neizmenjena, izrađena je od veoma kvalitetne crne plastike, tasteri su dosta izdignuti i svaki je osvetljen posebnom LE diodom, sa desne strane tastature nalazi se USB port i priključci za slušalice i mikrofon.

Postavljanje ovih priključaka na desnu stranu može delovati nezgodno desnorukim korisnicima zbog pojave mogućnosti zapetljavanja kablova, sa druge strane levorukim korisnicima će ovakav raspored priključaka odgovarati.

Osnovna prednost Razer BlackWidow mehaničke tastature u odnosu na standardne tastature, koje koriste elastičnu gumu sa provodnim slojem, jeste upotreba mehaničkih detektora pritiska, zapravo reč je o mehaničkim prekidačima smeštenim ispod tastera koji omogućavaju precizniju detekciju pritiska i duži životni vek tastature, jedina mana mehaničkih tastatura u odnosu na standardne jeste veći nivo buke koji proizvode.

razer-blackwidow-1

Pored standardnih tastera koji su dostupni dodato je i pet tastera namenjenih za specijalne funkcije ili makroe, iako su su ovi tasteri predviđeni za ovu namenu i drugi tasteri se mogu koristiti u istu svrhu.

Pošto Razer BlackWidow ne poseduje media tastere pomoću kojih bi se moglo lako upravljati raznim multimedijalnim sadržajem dodat je funkcionalni taster obeležen sa Fn, ovaj pristup se pokazao kao veoma koristan kod laptop računara koji zaista nemaju prostor za media tastere ali kod tastature ove veličine nema opravdanog razloga za njegovu upotrebu.

U Razer BlackWidow je integrisana i memorija koja ima svrhu da čuva korisničke profile i podešavanja, njen kapacitet je 10 profila.

razer-blackwidow-2

Software koji dolazi uz samu tastaturu je dosta napredan i jednostavan za upotrebu, on daje razne mogućnosti za podešavanje namene tastera, makroa i korisničkih prfila.

Treba istaći da snimanje makroa nije omogućeno samo pri upotrebi programa isporučenog uz tastaturu, ono je moguće i nezavisno od njegove upotrebe, dovoljno je jednostavno pritisnuti tastere Fn i desni Alt, potom uneti kombinaciju tastera i opet pritisnuti Fn i Alt kako bi se obustavilo snimanje makroa. Menjanje korisničkih profila je takođe moguće upotrebom tastera na tastaturi.

Cena ove tastature je oko 90€, garancija ima trajanje od 2 godine.

Drugi Razer proizvodi koji Vas mogu zanimati:

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167