Razer Mamba 2012

razer-mambaRazer Mamba 2012 je unapređena verzija svog prethodnika namenjenog specijalno za igrače koji zahtevaju veliku preciznost bez pojave laga kojem je bežična veza inače podložna.

Dakle Razer Mamba je i dalje u principu bežični miš sa sedam programibilnih tastera kojima se može dodeliti bilo kakva funkcija ili makro, dizajn miša je ostao nepromenjen, dodatna dva bočna tastera smeštena su na levom boku miša dok su druga dva dodatna tastera postavljena na levoj strani levog klika, njihova osnovna funkcija je podešavanje rezolucije senzora, zbog ovakvog rasporeda tastera miš nije pogodan za levoruke korisnike, gornji deo miša presvučen je plastičnom masom koja pruža stabilnije držanje miša i veću udobnost prilikom upotrebe.

Uz miš i dalje dolazi i baza za punjenje koja u isto vreme služi i kao jedino sredstvo za ostvarivanje bežične veze između miša i računara.

Sa tehničke strane miš je dobio nekoliko poboljšanja, jedno od najbitnijih jeste poboljšanje rezolucije senzora koja sada iznosi 6400dpi, pre je bila 5400dpi, odziv miša je i dalje 1000Hz, takođe bitna nadogradnja je i upotreba dva 4G senzora od kojih je jedan laserski a drugi optički, ovo daje mogućnost preciznog rada nezavisno od podloge na kojoj se miš koristi, pored svega ovoga unapređen je i životni vek baterije koji sada iznosi 16 časova pri aktivnoj upotrebi.

razer-mamba-1

Mogućnost povezivanja miša kablom je i dalje ostala dostupna, što daje mogućnost da miš koristite i kada su baterije u potpunosti potrošene.

Integrisana memorija miša daje mogućnost skladištenja do pet korisničkih profila, za indikator profila koji se koristi upotrebljene su LE diode smeštene sa strane miša, one u isto vreme služe i kao indikator preostalog kapaciteta baterije.

Pored tehničkih unapređenja koja su direktno odgovorna za rad samog miša, poboljšan je i driver za Razer Mamba pa je tako pomoću njega sada, pored podešavajna namene tastera, kvaliteta rezolucije, boje LED osvetljenja i drugih standardnih podešavanja, moguće izvršiti i podešavanje jačine osvetljenja, potrebnog vreme za pokretanje sleep režima rada, odnosno režima za smanjenje potrošnje baterije, maksimalnu dozoljenu udaljenost miša od podloge, ponašenje miša u wireless režimu itd.

razer-mamba-2

Driver za Razer Mamba se ne isporučuje uz miša veća ga je neophodno skinuti sa sajta proizvođača.

Cena ovog miša iznosi oko 150€, garancija ima trajanje od dve godine.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167