Razer Abyssus

razer-abyssusRazer Abyssus je miš kompanije Razer, specijalizovane u proizvodnji gaming opreme, i po dizajnu predstavlja standardni miš koji poseduje dva tastera i scroll, miš je takođe dizajniran tako da bude lagodan za upotrebu i levorukim korisnicima.

 

 

 

Osnovna i najbitnija karakteristika ovog miša jeste njegov 3.5G infracrveni senzor koji daje mogućnost upotrebe maksimalne rezlucije od 3500dpi pri odzivu od 1 milisekunde. Jedna od, za igrače takođe bitnih, karakteristika senzora jeste to što on ne podržava ispravljanje putanje miša, što znači da će svaki pokret miša biti prenet onako kako je on načinjen, što daje mogućnost pravljenja puno preciznijih i slobodnijih pokreta.

Razer Abyssus daje mogućnost podešavanja rezolucije i odziva pomoću kliznih prekidača koji se nalaze sa donje strane miša, iako je glavni cilj postavljanja ovih kliznih prekidača bio da se korisnicima omogući podešavanje rezolucije i odziva bez napuštanja igre, ova mogućnost, zbog pozicije prekidača, deluje nepraktično. Rezoluciju je moguće podesiti na jedan od tri definisana nivoa, 450dpi, 1800dpi i maksimalnih 3500dpi, odziv se može podesiti samo na 1000Hz ili 125Hz.

razer-abyssus-1

Sa donje strane miša mogu se uočiti i veoma kavalitetna podnožja koja omogućavaju nesmetano klizanje miša po skoro svakoj podlozi.
Interfejs driver-a miša je oskudan i ima samo osnovni skup podešavanja koja se mogu naći i kod niskobudžetnih miševa.

razer-abyssus-2

Što se tiče upotrebljivosti samog miša on se pokazao veoma dobro, pri svakodnevnoj upotrebi razlika između 450dpi i 3500dpi je skoro neprimetna i Razer Abyssus radi bez problema na obe rezolucije, u video igrama rezolucija od 3500dpi pokazuje svoje prednosti jer pruža veoma veliku preciznost, za šta je delimično zaslužno i odsustvo automatskog ispravljanja putanje miša.

Odziv miša je izuzeztan i nema prekida ili pojave nedefinisanih pokreta.

Jedina što se može uzeti u obzir kao mana jeste to što Razer Abyssus ne poseduje više programibilnih tastera, nekada samo tri programibilna tastera nije dovoljno, pogotovu u igrama sa složenijim kontrolama.

Cena ovog miša iznosi oko 40€.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167