Dell UltraSharp U2311H

Dell UltraSharp U2311HDell UltraSharp U2311H je dobar monitor koji ima veoma kvalitetnu sliku, a osim toga ima i brz sistem podrške koja je dostupna 24/7. Uz garanciju na kvalitet možete biti sigurni da dobijate dobar monitor bez mrtvih piksela ili nekih drugih nedostataka. Ovaj monitor dolazi sa IPS display panelom koji je danas glavni jer pruža vrhunsku reprodukciju boja.

 

 

 

IPS paneli pružaju veoma veliki ugao gledanja tako da uvek dobijate savršeno jasnu sliku čak i ako ne gledate pravo u ekran. Dell UltraSharp U2311H omogućava gledanje pod uglom od 178 stepeni vertikalno i horizontalno.

dell

Jedina mana IPS panela jeste vreme odziva koje je nešto manje na ovom monitoru i iznosi 8ms. Druge dve ključne karakteristike kod ovog monitora su osvetljenje i kontrast. Osvetljenost na maksimalnom nivou daje maksimalno 300cd po kvadratnom metru. Kontrast je 1000:1 što je uobičajeno za ovakve monitore. Mnogi proizvođači računarskih monitora su se udaljili od pravljenja mogućnosti pomeranja monitora vertikalno i horizontalno. Srećom, ovaj Dell monitor ima mnogo mogućnosti kada je u pitanju prilagođavanje monitora. Još jedna od opcija kod ovog Dell monitora jeste mogućnost montiranja na zid.

dell rotatedell rotate

Nažalost na ovom monitoru ne postoji HDMI konektor, ali taj nedostatak možete zanemariti konverterom. Ovaj monitor ima DVI port za povezivanje sa računarom, ali osim njega tu je i DisplayPort koji je danas uveliko zastupljen na modernim grafičkim karticama. Ukoliko imate stariju grafičku karticu koja nema DVI ili DisplayPort tu je VGA priključak. Ovaj monitor osim portova za povezivanje sa grafikom ima i USB koji omogućava da jednostavnim povezivanjem jednog USB porta sa računarom koristite jos USB portova koji se nalaze na samom monitoru. Dijagonala ekrana je 23“ dok je rezolucija 1920x1080 piksela.

Dijagonala

23”

Rezolucija

1920 x 1080

Vreme odziva

8ms

Osvetljenje

300 cd/m2

Kontrast

1000:1

Dinamički kontrast

10.000:1

dell profile

Postoji dosta monitora iste veličine sa sličnom cenom kao što je Dell UltraSharp U2311H tako da odlučivanje između monitora može biti teško zbog sličnih specifikacija, ali proizvođač Dell je uvek ulagao u kvalitet tako da kupovinom Dell monitora sigurno dobijate pravi kvalitetan proizvod. Ovaj monitor ima dobru korisničku podršku i garanciju od 3 Godine. Cena ovog monitora je oko 180€ (Mart 2012).

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167