Logitech G9x

logitech-g9xLogitech G9x je laserski miš velike preciznosti namenjen posebno za igranje video igara.

Dizajn miša je neuobičajen, Logitech G9x dolazi uz dve promenljive, ergonomski dizajnirane, maskice sa različitima namena, prva maskica je namenjena za poboljšanje udobnosti, dok je druga namenjena za povećanje preciznosti pri upotrebi miša.

Sa strane miša se nalaze tasteri za navigaciju u web browser-u, postavljeni su na veoma pristupačno mesto i mogućnost njihovog slučajnog pritiskanja je svedena na minimum, scroll je veoma osetljiv i precizan pa tako prelistavanje čak i veoma dugih web stranica ne zahteva puno napora.

Jedina mana koju scroll ima jeste njegova pozicija, postavljen je tako da zauzima samo prostor desnog tastera pa zbog toga nekada može doći do pogrešnog pritiskanja ovog tastera.

Levi i desni taster miša su veoma osetljivi i udobni za upotrebu, ispod levog tastera nalaze se i dva tastera namenjna za podešavanje rezolucije senzora, rezoluciju je moguće podesiti u opsegu od 200dpi do 5700dpi. Ispod ovih tastera nalaze se LED indikatori koji predstavljaju trenutni nivo osetljivosti i odabrani profil.

logitech-g9x-1

Logitech G9x u sebi ima ugrađenu memoriju koju koristi za skladištenje podešavanja vezanih za boju LED indikatora, nivo rezolucije i druge parametre, u memoriju se može upisati maksimum pet različitih profila. Glavni razlog za dodavanje memorije u miša jeste prenosivost, odnosno mogućnost upotrebe jednog skupa korisničkih profila nezavisno od računara na kom se miš koristi.

Težinu miša je moguće menjati dodavanjem ili skidanjem dodatnih tegova koji dolaze u standardnom pakovanju.

logitech-g9x-2

Veza sa računarom je ostvarena pomoću USB porta a maksimalni protok informacija iznosi 1000 informacija u sekundi.

Softverska podrška za Logitech G9x dolazi na CD-u koji se isporučuje uz miša i daje korisniku mogućnost podešavanja parametara kao što su rezolucija senzora, osetljivost miša po x i y osi, boja LED indikatora, namena tastera itd.

Što se tiče podešavanja namene tastera, ono je moguće za sve tastere sem za levi klik čija je funkcija nepromenljiva.

Logitech G9x košta oko 70€.

Ovaj miš je savršen izbor uz Logitech G510 tastaturu.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167