OCZ RevoDrive X2

OCZ RevoDrive X2 je solid state drive koji sa sobom donosi neke novine kada je reč o ovom tipu memorija. Kao i ostali trenutno dostupni SSD-ovi i RevoDrive X2 je zasnovan na NAND flash tehnologiji, ali za razliku od ostalih proizvođača koji teže da postignu maksimalnu brzinu čitanja i pisanja pomoću SATA II veze koja je ograničena na maksimalnu brzinu od 3Gb/s, kompanija OCZ je odlučila da te granice zaobiđe tako što bi omogućila da se SSD povezuje preko PCIe x4 slota.

Ovim postupkom postignute su brzine do čak 740MB/s, još jedna bitna činjenica jeste to da je RevoDrive X2 bootabilan, što nije slučaj kada je reč o ostalim PCIe SSD-ovim, takođe, za razliku od ostalih PCIe SSD-ova RevoDrive X2 je namenjen običnim korisnicima pa je njegova cena nešto niža u odnosu na druge PCIe SSD-ove.

RevoDrive X2 je dostupan u varijantama od minimalnih 100GB do maksimalnih 960GB prostora.

Što se tiče cene, RevoDrive X2 kapaciteta 180GB, košta oko 390$, što je oko 2.1$ po GB prostora. Ako se uzme u obzir da je ovo jedan od retkih PCIe SSD-ova dostupnih obicnim korisnicima, kao i to da je bootabilan, ova cena se može smatrati prikladnom.

Ubrzani razvoj SSD-ova je dokaz jake konkurenciije na tržištu koja bi za posledicu trebala da izazove i pad cena ovih proizvoda.

Više informacija o ovom SSD-u možete pronaći na: http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/revodrive/ocz-revodrive-x2-pci-express-ssd-.html

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167