Logitech G510

logitech-g510Logitech G510 je tastatura najviše namenjena strastvene igrače koji ne žele da pate zbog nelagodnog raspoređivanja kontrola usled nedostatka tastera.

Jedna od glavnih i najuočljivijih odlika Logitech G510 tastature jeste njen LCD display, njegova glavna namena jeste prikaz statistike vezane za video igre, ali pored toga može da služi i za prikaz trenuntnog stanja računara, tj. prikaz procenta slobodne RAM memorije, zauzetosti procesora, temperature pojedinih komponenti itd.

Ovaj display može da prikazuje i obaveštenja iz pojedinih programa kao što su instant messenger programi, gde ima mogućnost prikaza najnovijih poruka.

Pored ovih osnovnih namena display može imati i druge zavisno od nivoa podrške igara i programa koji se koriste.

Druga veoma uočljiva odlika jeste prisustvo 18 dodatnih tastera kojima je moguće dodeliti bilo kakvu namenu, upotrebom tri mod tastera broj od 18 kombinacija je moguće povećati na 54, što je uz prisutnost svih ostalih tastera dovoljno za svaku video igru.

logitech-g510-1

Pored ovoga, dodat je i taster za onemogućavanje upotrebe Windows prečica, odnosno upotrebe kombinacija tastera koje mogu prekinuti video igru, ovo ove kombinacije neće onemogućiti u samoj video igri, već će ih omogućiti samo na nivou sistema, tako da ne dođe do prekida igre.

Što se tiče ostatka rasporeda tastera, on je u potpunosti isti kao kod standardnih tastatura.

Kao i većina skupljih gaming tastatura i Logitech G510 ima pozadinsko osvetljenje čiju boju je moguće izmeniti po želji jer nema ograničenja u vidu skupa dostupnih boja, jedino nije moguće izmeniti intenzitet pozadinskog osvetljenja, mada za to u stvarnosti nema potrebe jer je intenzitet osvetljenja već podešen na prijatan nivo.

logitech-g510-2

Logitech G510 poseduje sopstvenu zvučnu karticu, veoma dobrog kvaliteta, sa dva standardna 3.5mm konektora, od kojih je jedan za zvučnike, odnosno slušalice a drugi za mikrofon, postojanje ove ugrađenje zvučne kartice ne bi predstavljalo nikakvu manu da je tastatura zadržala mogućnost povezivanja sa zvučnom karticom ugrađenom u računar, ovako se, kako ta mogućnost ne postoji, gubi potreba za upotrebom ovih konektora u slučaju kada posedujete veoma kvalitetnu zvučnu karticu, pa se samim tim gubi i smisao njihovog postojanja.

Povezivanje ove tastature se vrši preko USB porta.

Cena Logitech G510 tastature je oko 100€.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167