Intel SSD 310

Intel Solid State Drive 310 je nova serija SSD-a koji je proizvela kompanija Intel. Ovj SSD ima sve kvalitete kao i prethodna X25 serija, a pored toga je i osam puta manji, dimenzija 51mm x 30mm x 5mm, i težak je svega 10g. Sastoji se iz 34nm Intel NAND flash memorije, čija je osnovna karakteristika čitanje podataka u blokovima, što joj daje mogućnost da se koristi kao standardni HDD.

U odnosu na HDD, SSD ima puno veću uštedu električne energije, razlog za to je nedostatak mehaničkih delova, što doprinosi pouzdanosti i brzini čitanja podataka iz memorije, takođe zbog nedostatka pokretnih delova SSD ne proizvodi buku u toku svog rada.

Zbog svih ovih karakteristika Intel SSD 310 će imati veliku primenu u prenosivim računarima, bilo u kombinaciji sa HDD-om, pri čemu poboljšava performanse računara čak do 60%, ili samostalno kao glavna spoljašnja memorija, takođe Intel SSD 310 bi trebao da nađe primenu i u mašinama koje su izložene konstantnom fizičkom stresu i pri tome nisu u mogućnosti da koriste HDD sa mehaničkim delovima, kao i na mestima gde je ušteda električne energije od velikog značaja.

Intel SSD 310 je dostupan u varijantama od 40GB i 80GB po cenama od 99$ za 40GB i 179$ za 80GB.

Više informacija o ovom SSD-u možete pronaći na: http://www.intel.com/

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167