Android 4.2 Jelly Bean

jelly beanSkoro je izašla nova verzija Android operativnog sistema pod nazivom Android 4.2 Jelly Bean. Android 4.2 ima brzinu i jednostavnost na potpuno drugom nivou. Uz ovu verziju Androida dolazi potpuno novi fotoaparat, novi oblik kucanja na virtuelnoj tastaturi i još mnogo toga. Jelly Bean će korisnicima pružiti novo iskustvo u korišćenju funkcija Android operativnog sistema. Dalje u članku predstavićemo Vam neke od novih stvari koje nam dolaze u ovoj verziji.

 

Jedan Tablet više korisnika

multi user tablet multi user tablet

Ova verzija je sada potpuno prilagođena Tabletima i sada pruža mogućnosti za kreiranje više korisnika kao što je to slučaj sa personalnim računarima. Uz pomoć ove funkcije možete svakom novom korisniku dodeliti određeni prostor u memoriji koji će on koristiti na svom nalogu. Svako može imati svoju pozadinu, raspored ikonica i vidžeta kao i svoje aplikacije i igre.

 

Ono što je na ekranu Vašeg telefona prebacite na veliki ekran

tv

Ova verzija Androida poseduje funkciju za bežični displej. Možete da reprodukujete filmove, YouTube ili bilo šta što se nalazi na vašem ekranu. Potrebno je samo priključiti bežični adapter displeja na bilo koji HDMI TV, a sve ostalo radi skoro samo, brzo i jednostavno.

 

Sve je brzo i glatko

 

Ova verzija Androida omogućava da se sve pokreće brzo, tečno i glatko kada su u pitanju kretanja kroz funkcije telefona ili tableta. Sa dobrom grafikom prebacivanje između aplikacija je „tiho“ i ne oseća se bilo kakav zastoj ili kašnjenje. Sa Jelly Bean-om je poboljšana i sama preciznost i osetljivost ekrana na dodir.

 

widgetiFotografije i video snimci

Sa Android Jelly Bean sada možete lako da delite fotografije i video zapise sa samo jednim dodirom. Pored deljenja fotografija i video sadržaja možete podeliti i WEB stranice, kontakte, uputstva i aplikacije.

Vidžeti rade kao da su magični

Sa Jelly Bean sada ste u mogućnosti da još lakše prilagodite svoj početni ekran sa vidžetima. Kako postavite widget na ekran sve ostalo će se samo pomeriti kako bi napravilo mesta i kako bi se prilagodilo novom izgledu. Kada su isuviše veliki, widgeti će se sami smanjiti na određenu veličinu kako bi se prilagodili i uklopili u okolinu na ekranu. Interakcija sa vašim omiljenim aplikacijama i prilagođavanje početnog ekrana nikad nije bilo lakše.

 

 

Neverovatna „Photo Sphere“ kamera

camera

Gore, dole i svuda oko Vas, to je kamera na telefonu koja fotografiše kako još nigde niste videli. Uz pomoć Android 4.2 fotografisanje slika u svakom pravcu se spaja u jednu neverovatnu zadivljujuću sliku panorame ili okruženja koje slikate. Uz ovu funkciju možete fotografisati sve ono baš kako vi to vidite i kasnije podeliti sa svojim prijateljima koji će moći da osete pravi doživljaj prostora preko fotografije. Fotografije možete podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama kao što je Google Plus ili ih dodati na Google Mape gde će ceo svet moći da ih vidi. Svoje panorame možete podeliti, i takođe videti panorame koje su zabeležili drui ljudi, na adresi: http://maps.google.com/help/maps/streetview/contribute/#all

 

Pametnija tastatura sa „Gesture Typing“ tehnologijom

tastatura android

Pisanje poruka u pokretu je sada lakše nego ikad uz pomoć „Gesture Typing“ funkcije. Uz pomoć ove funkcije možete jednostavno da klizite prstom između slova i posle napisane reči da jednostavno podignete prst sa ekrana i nastavite dalje.

Ne morate da brinete o prostoru jer će se on automatski stvoriti tu za Vas. Tastatura sada može i da predvidi sledeću reč, tako da možete završiti cele rečenice samo izborom predložene reči. Android sada iz svog rečnika nudi preciznije i relevantnije reči.

Takođe je poboljšano unošenje teksta uz pomoć glasa.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži