Najbolji Android vidžeti

android_widgetAndroid widget (vidžet) je posebna vrsta Android aplikacija koja je, najčešće, stalno aktivna i zazuima određeno mesto na radnoj površini, ovaj tip aplikacije može biti estetske ali i funkcionalne namene.

Većina widget-a, pored toga što ulepšava radnu površinu, prikazuje i pojedine bitne informacije, npr. postoje widget-i koji prikazuju vremensku prognozu, najnovije vesti ili tačno vreme, zbog ovog širokog spektra namene widget-a teško je odabrati najbolje od svih ali je svakako moguće odabrati najbolje iz svake kategorije pojedinačno, u ovom članku smo baš to i učinili i predstavljamo Vam pet najboljih widget-a koje jednostavno morate imati.

Napominjemo da neki ovih widget-a nisu besplatni.

5. Memento Widget

Momento Widget je savršen za sve one koji žele da se dodatno organizuju ali i za one koji olako zaboravljaju šta su naumili, reč je naravno o jednostavnom podsetniku koji se najlakše može objasniti kao obična lepljiva poruka, dodate novi widget na radnu površni unesete želejni tekst i on ostaje na radnoj površini sve dok ne odlučite da ga uklonite.

momento_widget

Preuzmite sa: Google Play Store (Besplatno)

4. Minimal Reader

Minimal Reader je widget koji prikazuje najnovije vesti sa sajtova ili blogova koje sami odaberete, takođe ovaj reader se može preuzeti vaše RSS izvore koje ste dodali u Google Reader.

minimal_reader

Preuzmite sa: Google Play Store (Besplatno)

3. Fancy Widgets

Fancy Widgets je zamena za standardni set widget-a koji se dobija uz većinu Android uređaja i njegova osnovna namena je da prikaže podatke kao što su vreme, vremenska prognoza, kalendar, podaci o bateriji i sl.

Za razliku od standardnih widgeta iste namene, koji se dobijaju uz Android uređaje, Fancy Widgets je moguće detaljno stilizovati pomoću različitih tema uz koje dolazi.

fancy_widgets

Preuzmite sa: Google Play Store  (Besplatno)

2. Beautiful Widgets

Beautiful Widgets ima u potpunosti istu namenau kao i Fancy Widgets razlika je samo u još nekim dodatnim opcijama koje Fancy Widgets nema, kao što je npr. animirana pozadina koja prikazuje vremensku prognozu.

beautiful_widgets

Preuzmite sa: Google Play Store (2,49$)

1. Extended Controls

Extended Controls je widget koji Vam direktno, sa početnog ekrana, daje potpunu kontrolu nad svim aspektima Vašeg Android uređaja i kao takav predstavlja widget koji se jednostavno mora imati.

Pomoću ovog widget-a moći ćete da na jednostavan način uključite ili isključite wifi, GPS, bluetooth, podešavate osvetljenost ekrana, detaljno podesite jačinu zvuka (posebno za aplikacije, razgovor, obavešetenja itd.), dobijete detaljne podatke o Vašem uređaju kao još mnogo toga.

Izgled ovog widget-a je moguće prilagođavati po želji tako da ga je moguće uklopiti uz svaku pozadinu.

extended_controls

Preuzmite sa: Google Play Store (0,99$)

Widget-i kao aplikacije koje su u većini slučajeva neprekidno aktivne na radnoj površini mogu negativno uticati na performanse Vaše Android uređaja kao i na potrošnju baterije.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži