10 korisnih Android aplikacija u 2018.

CoverProšlo je deset godina od kada je najavljen Android, ali vreme nikada nije bilo pogodnije za uskakanje u Android voz, pošto je Gugl Plej prodavnica eksplodirala poslednjih godina i sada nudi obilje aplikacija koje mogu da zadovolje potrebe većine korisnika. Problem je: previše ih je, čak i sa Editor's Picks, Featured i Best Selling, Top Paid i Top Free kategorijama za pomoć. Postoje stvari koje možete učiniti kako biste dodatno filtrirali rezultate. Gugl gradi listu aplikacija koje Vam preporučuje na osnovu prethodnih preuzimanja, tako da je to često dobro mesto za početak. Možete filtrirati i po novim izdanjima, ako želite da vidite najnovije stvari koje su se pojavile u prodavnici. Zato smo i napravili ovaj spisak. I mi, kao i Vi, želimo najbolje aplikacije za naše Android telefone. Aplikacije koje će funkcionalnost Vašeg uređaja podići na viši nivo ili, u najmanju ruku, ponuditi nešto tako sjajno da će postati jedna od najvažnijih aplikacija koje se moraju preuzeti kada god nabavite novi telefon. Aplikacije koje ćemo obraditi u ovom članku mogu se besplatno preuzeti iz Guglove prodavnice i biće podeljene po kategorijama.

Opširnije: 10 korisnih Android aplikacija u 2018.

Top 5 Android aplikacija za Root korisnike

Android Root AplikacijeMnogo korisnika Androida „Roota“ svoje android uređaje i time omogućavaju potpuni pristup celokupnom sistemu i maksimalno iskorišćenje android uređaja. Postoji mnogo aplikacija za ovakve korisnika pa smo našli i odabrali pet korisnih aplikacija za Root korisnike Androida.

Opširnije: Top 5 Android aplikacija za Root korisnike

Ubrzajte rad Vašeg Android uređaja

ubrzajte_vas_android_uređajVerovatno ste uočili da nakon dužeg vremena Vaš Android uređaj, bilo da je reč o tabletu ili telefonu, postepeno počinje da usporava, ovo usporavanje je dosta izraženo kod starijih i jeftinijih Android uređaja dok je manje uočljivo na novijim Android tabletima i telefonima.
Ako se uzme u obzir način na koji Android radi, ovakvo ponašanje android uređaja je sasvim normalno, ali svakako da je daleko od poželjnog, što dovodi do pitanja da li i kako je moguće ubrzati rad Android uređaja.

U koliko ste uočili da Vaš Android telefon ili tablet radi nešto sporije, prateći nekoliko jednostavnih koraka koje smo izložili u ovom članku, moći ćete da brzinu njegovog rada vratite u pređašnje stanje.

Opširnije: Ubrzajte rad Vašeg Android uređaja

Najbolji Android vidžeti

android_widgetAndroid widget (vidžet) je posebna vrsta Android aplikacija koja je, najčešće, stalno aktivna i zazuima određeno mesto na radnoj površini, ovaj tip aplikacije može biti estetske ali i funkcionalne namene.

Većina widget-a, pored toga što ulepšava radnu površinu, prikazuje i pojedine bitne informacije, npr. postoje widget-i koji prikazuju vremensku prognozu, najnovije vesti ili tačno vreme, zbog ovog širokog spektra namene widget-a teško je odabrati najbolje od svih ali je svakako moguće odabrati najbolje iz svake kategorije pojedinačno, u ovom članku smo baš to i učinili i predstavljamo Vam pet najboljih widget-a koje jednostavno morate imati.

Opširnije: Najbolji Android vidžeti

Korisne Besplatne Android Aplikacije

Korisne Besplatne Android AplikacijeVeliki deo android aplikacija koje su dostupne u Google Play Store online katalogu čine besplatne aplikacije. U ovom članku predstavićemo Vam neke od najboljih, pre svega najkorisnijih besplatnih Android aplikacija koje dolaze sa mnogobrojnim funkcijama. Nadamo se da će Vam se svideti i da ćete isprobati neke od njih jer Vas to zadovoljstvo ništa neće koštati.

Opširnije: Korisne Besplatne Android Aplikacije

Najbolje Android Igre

Najbolje igre za Android telefoneTokom godina biblioteka  Android aplikacija poznatija kao „Google Play Store“ rasla je sve više i samim tim uvek donosila inovacije u svetu Android igara. Android je danas izrastao u legitimnu gaming platformu i sve je više igara koje su sve bolje. Naravno uvek ima mogućnosti za dalji razvoj i poboljšanje postojećih igara i one se svakim danom sve više razvijaju i poboljšavaju. Ovde ćemo Vam predstaviti neke od najboljih Android igrica koje možete naći, sve od zanimljivih malih popularnih igara do onih moćnijih za Android koje su se nekada igrale na PC platformi. Napominjemo da većina igara predstavljenih u ovom članku nije besplatna za preuzimanje.

Opširnije: Najbolje Android Igre

Animirane pozadine za Android

Animirane Pozadine Za AndroidVerovatno jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih načina da dodatno ulepšate radnu površinu na Androidu, i učinite je zanimljivijom, jesu animirane pozadine.

Ove pozadine su obično sastavljene iz više slika koje se periodično smenjuju ili iz složenih animacija i efekata.

U ovom članku predstavili smo deset najboljih animiranih pozadina.

Opširnije: Animirane pozadine za Android

Android 4.2 Jelly Bean

jelly beanSkoro je izašla nova verzija Android operativnog sistema pod nazivom Android 4.2 Jelly Bean. Android 4.2 ima brzinu i jednostavnost na potpuno drugom nivou. Uz ovu verziju Androida dolazi potpuno novi fotoaparat, novi oblik kucanja na virtuelnoj tastaturi i još mnogo toga. Jelly Bean će korisnicima pružiti novo iskustvo u korišćenju funkcija Android operativnog sistema. Dalje u članku predstavićemo Vam neke od novih stvari koje nam dolaze u ovoj verziji.

Opširnije: Android 4.2 Jelly Bean

20 stvari koje bi svaki novi korisnik Androida trebalo da zna

Android PitanjaDanas postoji mnogo pametnih telefona i tablet uređaja koji koriste Android operativni sistem. Ako se odlučite da kupite jedan od njih, a da pritom niste imali slična iskustva sa korišćenjem ovakvih tehnologija ili jednostavno želite da saznate nešto više, za Vas smo spremili top 20 stvari koje bi svaki korisnik Androida trebao da zna.

Opširnije: 20 stvari koje bi svaki novi korisnik Androida trebalo da zna

Izbor pet besplatnih Android igara

androidIzabrati najbolje video igre za Android je prilično teško, ako se uzme u obzir broj i raznovrsnost igara kao i činjenica da su ukusi različiti, ipak u ovom članku smo pokušali da odaberemo pet igara koje će ispuniti očekivanja većine korisnika.

Opširnije: Izbor pet besplatnih Android igara

Pretraga

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185

Oglasi